Ecetes paradicsom

Гастрономъ

A recepthez

A recept szerint pácolt paradicsomot „hidegen” készítjük üvegekbe, hőkezelés nélkül. Ez az ötlet egyébként egyáltalán nem új! Őseink egykor pontosan így készítették elő a különféle zöldségeket télire, és tárolták a pincékben. A modern táplálkozási szakemberek nagyon üdvözlik ezt a módszert: az a tény, hogy az erjesztési folyamat során jótékony baktériumok képződnek, amelyek javítják a bél mikroflóráját, és ezáltal erősítik az immunrendszert. Szükséged lesz éretlen, szinte zöld paradicsomra, valamint hagyományos fokhagymára, tormára, kaporra és aromás tölgy- és feketeribizli levelekre. A főzési folyamat meglehetősen gyors, és az eredmény minden várakozást felülmúl.

Bonyolultság: könnyen Adagok: 1 Főzés: 20 percBefőzésÜresHOZZÁVALÓK 1 ADAGHOZparadicsom (lehetőleg éretlen) – 2 kg tormagyökér – 60 gerezd fokhagyma – 3 db fekete ribizli levél – 5 db tölgyfalevél – 2 db kapor „esernyő” – 2 db ivóvíz – 1,5 l só – 3 ek. l.cukor – 2 evőkanál. l. Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítsen elő egy üveget és fedőt a paradicsomhoz. Mossa le szódabikarbónával vagy zsíroldóval, majd bármilyen kényelmes módon sterilizálja. Hagyja megszáradni.

2. lépés

Készítse elő az összes hozzávalót. Mossa meg a paradicsomot folyó meleg vízzel, és szárítsa meg. A torma gyökerét meghámozzuk, megmossuk és felaprítjuk. Mossa meg a ribizli- és tölgyleveleket, valamint a kaporos „esernyőket” és szárítsa meg. Hámozzuk meg a fokhagymát és vágjuk durvára.

3. lépés

Helyezze a paradicsomot szorosan előkészített sterilizált üvegekbe fokhagymával, tormával, ribizlivel és tölgylevéllel, valamint kaporesernyőkkel együtt. Ne nyomja túl erősen a gyümölcsöket, hogy ne zúzódjanak.

4. lépés

A sót és a cukrot ivóvízben (nem forralt, lehetőleg palackozott vagy forrásvízben) oldjuk fel. A kapott oldatot öntsük a paradicsomra, fedjük le műanyag fedővel és tegyük hűvös helyre 1,5-2 hétre.

HASZNOS TANÁCSOK

Annak érdekében, hogy a paradicsom egyenletesen erjedjen, azaz egyenletesen telítődjön sóoldattal, próbáljon meg azonos méretű gyümölcsöket választani. Jobb, ha kicsi, erős paradicsomot használunk.

AMEGYÉB

Érdekes módon pácolt uborkát és káposztát ősidők óta készítenek Oroszországban. A paradicsomot azonban később, a 19. század környékén kezdték ily módon betakarítani. És ez egyáltalán nem meglepő, mert a paradicsom csak a 18. században jelent meg Oroszországban. A paradicsom hamar megtetszett mindenkinek, erjeszteni, sózni, savanyítani is kezdték.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024