Cukkini kaviár otthon

A recepthez

Az otthoni cukkini kaviár ápolónő, nem is lehet mást mondani… Ez a régen legendássá vált étel szó szerint évtizedekig mentette meg a szovjet népet az éhségtől – csúnya konzervdobozok cukkinis kaviárral még az időkben is díszítették a polcokat. a teljes élelmiszerhiányból. Le a kalappal azok előtt, akik a klasszikus szovjet recepttel rukkoltak elő, de a házi tök kaviár mégis jobban ízlik. Sőt, elkészítése nem igényel nagy erőfeszítést és költséget. A cukkini pedig még mindig a legelterjedtebb és legolcsóbb zöldség. És mindjárt itt a tél – ideje elkészíteni a kaviárt és üvegekbe tenni.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 32,85 kcal/adag Adagok: 6 Főzés: 1 óra 30 perc Hozzáadás. idő: 30 perc Használt: 0,56g/1,68g/3,87KeverőgépFőzésBefőzésÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusGyermek menüHOZZÁVALÓK 6 ADAGHOZTálalás előtt 2 órával kezdje el főzni3 kg fehér cukkini 2 kg érett paradicsom 1 kg sárgarépa 1 kg vöröshagyma 1 pohár napraforgóolaj 4 ek. l. cukor 2 ek. l. almaecet 2 ek. l. só Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

A squash kaviár elkészítéséhez készítse elő az összes zöldséget. A cukkinit kockákra vágjuk. Ha fiatal a cukkini, akkor a héjával együtt felvághatjuk. Ha a cukkini magjai nagyok, akkor kanállal el kell távolítani őket.

2. lépés

A sárgarépát meghámozzuk (ez különösen igaz a boltira, mert a héjában felhalmozódhatnak a növényvédő szerek), mindkét végétől 1 cm-t levágunk, és finom reszelőn lereszeljük. A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk.

3. lépés

Öntsön napraforgóolajat egy mély serpenyőbe. Tegye hozzá a cukkinit a serpenyőbe, és enyhén pirítsa meg. Ezután tegye vissza az összes cukkinit a serpenyőbe, és adja hozzá a sárgarépát és a hagymát. Keverjük össze és főzzük közepes lángon, időnként megkeverve 10 percig.

4. lépés

Távolítsa el a paradicsom szárát és magját, különösen, ha fehér vagy sárga erezetű. Vágjuk apró kockákra. Adjuk hozzá a paradicsomot a serpenyőben lévő sárgarépához és hagymához, és pirítsuk mindent együtt további 10 percig.

5. lépés

Miután az összes zöldséget megsütöttük, a kapott zöldségmasszát turmixgépben pürésítjük, vagy robotgéppel pürésítésig daráljuk.

6. lépés

Tegye át a zöldségkeveréket egy serpenyőbe, adjon hozzá sót, cukrot, almaecetet, és lassú tűzön főzze 30 percig, állandó keverés közben, hogy a kaviár meg ne égjen.

7. lépés

Főzés után helyezze a kész kaviárt sterilizált üvegekbe, és azonnal tekerje fel. A csavaros kupakokat is előzetesen sterilizálni kell.

8. lépés

Fordítsa fejjel lefelé a kaviáros üvegeket, és tartsa takaró alatt, amíg teljesen ki nem hűl körülbelül egy napig. A squash kaviár készen áll a télre. Hűvös helyen kell tárolni.

MEGJEGYZÉS A HOSTESSNÉZ

Különféle módon készíthet ízletes squash kaviárt. Itt található a tök kaviár elkészítése a Szovjetunió GOST szerint. A majonézes squash kaviár receptjét itt mutatjuk be.

AMEGYÉB

Ebben a receptben nyugodtan változtathatja az arányokat a tök-kaviárhoz, és hozzáadhat új összetevőket: fűszernövények, fokhagyma, édes és csípős paprika, fűszerek (a kömény és a koriander különösen jól illik a tök kaviárhoz).

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024