Csirkemáj üvegben

A recepthez

Az üveges csirkemáj nem csak összetételében, hanem elkészítési módjában is rendkívüli étel. Mindent a tökéletességre hoznak – az étvágygerjesztő megjelenéstől és a finom íztől a késztermék tárolásának kényelméig – mi lehet jobb egy üvegedénynél? Receptünk azt javasolja, hogy egy üveget váltakozó máj, hagyma és zöldalma rétegekkel töltsünk, de a variációk is elfogadhatóak, például alma helyett sűrű körte vagy birsalma szeleteket, hagyma helyett medvehagymát, szerelmesek pedig A csípős és erős ízek növelhetik a fűszerek mennyiségét – tegyél bele szerecsendiót, koriandert, oregánót vagy kakukkfüvet, egyszóval óriási lehetőség nyílik a kísérletezésre, és biztos lehetsz benne, hogy szinte minden sikeres lesz. A lényeg, hogy gondosan dolgozzuk fel a májat, és ne felejtsük el ízesíteni jó vajjal!

Bonyolultság: könnyen Kalória: 397,80 kcal/adag Adagok: 3 Főzés: 1 óra Hozzáadás. idő: 15 perc Használt: 34,59 g/23,01 g/12,68SütőSütésVacsoraVacsoraFalatozásFőételVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 3 ADAGHOZCsirkemáj 500 gzöld alma 1 dbHagyma 1 dbSzárított fokhagyma 1 tkFriss kakukkfű 3 ágCitromlé 1 tkVaj 40 gSó, frissen őrölt fekete bors Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

A csirkemájat alaposan dolgozzuk fel. Távolítsuk el a zsírt és az ereket, tegyük szűrőedénybe vagy szitába, és öblítsük le hideg vízzel. Hagyja a májat egy szűrőedényben 5 percig, hogy az összes folyadék lefolyjon.

2. lépés

A májat egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, szárított fokhagymát, majd egy spatulával óvatosan összekeverjük. Hagyja a májat a fűszerekben 5 percig, hogy aromáival telítődjön.

3. lépés

Vágja félbe az almát, és távolítsa el a magokat. A feleket vékony szeletekre vágjuk. Az almaszeleteket meglocsoljuk citromlével. A hagymát is vágjuk hosszában, és vágjuk félkarikára.

4. lépés

Helyezzen egy réteg hagymát egy üvegedény aljába. Ezután adjunk hozzá egy réteg májat és almát. Addig ismételjük a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A felső réteg alma legyen.

5. lépés

Adjunk hozzá vajat az üveghez. Fedjük le az üveget dupla fóliával, és szorosan nyomjuk a nyakához. A fóliába késsel több szúrást kell készíteni, ezek szükségesek a gőz távozásához.

6. lépés

Helyezzen egy rácsot a hideg sütő középső rácsára. Helyezze az üveget a rács közepére. A sütő hőfokát állítsuk 190-re °C. Főzzük a májat 30 percig.

7. lépés

Kapcsolja ki a sütőt, és hagyja az üveget további 20 percig. Óvatosan távolítsa el a májat. Tálaljuk melegen főételként vagy hidegen előételként.

HASZNOS TANÁCSOK

A tégelyben elkészített csirkemájat turmixgépben simára darálhatjuk – pompás pástétomot kapunk, amelyet bagett pirítósra vagy Borodino kenyérszeletekre kenhetünk, és hideg előételként tálalhatjuk.

AMEGYÉB

Ezzel az elvvel nem csak csirkemájat főzhet. Próbáljon ki pulykamájból vagy nyúlmájból, vagy apróra vágott marha- vagy borjúmájból készült ételt.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024