Site icon Népszámlálás 2024

Bolgár ecetes uborka télre

A recepthez

A bolgár módra télre pácolt uborka ízében hasonlít a gyermekkorunkban a boltokban árusított uborkákra – enyhén édes és nagyon aromás. Tökéletes kiegészítője egy hideg húsos szendvicsnek, egy halsaláta díszítésére vagy a hagyományos burgonyapüré varázsol egy nagyszerű vacsorát. Felhívjuk figyelmét, hogy receptünk három háromliteres üvegre vonatkozik. De ha ez a mennyiségű készítmény nem felel meg Önnek, tegye az uborkát 1 literes üvegekbe. Ebben az esetben nincs szükség az arányok újraszámítására.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 63,74 kcal/adag Adagok: 3 Főzés: 10 perc Hozzáadás. idő: 25 perc Használt: 1,70 g/0,23 g/13,88BefőzésÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 3 ADAGHOZ2-2,2 kg uborka 6 szál petrezselyem 3 esernyő kapor 6 levél cseresznye és fekete ribizliA páchoz:1,5 liter víz 4 ek. l. cukor 2 ek. l. durva só 2 ek. l. 70%-os ecet esszencia 2-3 szem fekete bors 2 babérlevél Súly- és mérettáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítsen három literes, sterilizált üvegeket bolgár módra pácolt uborkához télre. A cseresznye- és ribizlileveleket, valamint a petrezselymet jól megmossuk és az üvegek aljára helyezzük.


Bolgár pácolt uborka télre ()

2. lépés

Az uborkát hideg vízben jól megmossuk, és függőlegesen üvegekbe tesszük. Próbálja meg a lehető legszorosabban megtölteni az üvegeket uborkával. Helyezzen kapros esernyőket a tetejére.


Bolgár pácolt uborka télre ()

3. lépés

Készítse elő a pácot. Sózzuk, cukrozzuk egy lábasba, adjunk hozzá babérlevelet és borsot, majd öntsük fel vízzel. Közepes lángra tesszük, felforraljuk, beleöntjük az ecetesszenciát.


Bolgár pácolt uborka télre ()

4. lépés

Öntsön forró pácot uborkás üvegekbe a tetejéig. Fedjük le az üvegeket sterilizált fedővel. Tegye egy serpenyőbe forró vízzel, és sterilizálja az üvegeket 10-15 percig. amíg az uborka színt nem vált.


Bolgár pácolt uborka télre ()

5. lépés

Óvatosan vegye ki egy-egy üveget a serpenyőből, és azonnal tekerje fel a fedőt. Fordítsa fejjel lefelé az üvegeket, és hagyja ebben a helyzetben, amíg teljesen kihűl.


Bolgár pácolt uborka télre ()

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Télre bolgár módra pácolt uborkákhoz a legjobb, ha nagyon kicsi uborkát választunk. Gyorsabban pácolódnak, és nagyon jól mutatnak az üvegben!

AMEGYÉB

Ha azt szeretné, hogy a bolgár ecetes uborkája csípős legyen, tegyen egy hüvely csípős paprikát az üvegbe. De ne ragadjon magával – a túl sok bors tönkreteheti az uborka ízét.

Exit mobile version