Almalében pácolt uborka

A recepthez

Az almalében pácolt uborkát joggal nevezhetjük ínyenc élvezetnek. Ez a készítmény nem annyira elterjedt, mint mondjuk az egyszerű ecetes uborka. De mindenképpen megérdemli a figyelmedet. Az alma aromája és az enyhe savanyúság érdekessé teszi az uborka ízét. Sokkal finomabbnak bizonyulnak, mint az ecettel pácolt uborka. Ezeket az uborkákat egyszerűen snackként vagy főtt burgonya kiegészítéseként tálalhatjuk. Próbáld ki, biztosan tetszeni fog!

Bonyolultság: könnyen Kalória: 115,90 kcal/adag Adagok: 10 Főzés: 45 perc Hozzáadás. idő: 10 perc Használt: 2,35 g/0,20 g/24,23BefőzésÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 10 ADAGHOZ2 kg uborka 1,3-1,5 l frissen facsart almalé 50 g só 50 g cukor Súly- és mérettáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítsen elő egy sterilizált háromliteres üveget az almalében pácolt uborkák számára. Az uborkát alaposan mossuk meg, öntsük fel forrásban lévő vízzel, majd öblítsük le hideg vízzel. Helyezze az uborkát egy üvegbe.

Almalében pácolt uborka
Almalében pácolt uborka ()

2. lépés

Készítse elő a pácot. A frissen facsart almalevet keverjük össze sóval és cukorral egy serpenyőben, tegyük közepes lángra, és forraljuk fel. Ügyeljen arra, hogy a só és a cukor feloldódjon.

Almalében pácolt uborka
Almalében pácolt uborka ()

3. lépés

A forrásban lévő pácot öntsük egy üvegbe uborkával, fedjük le, és hagyjuk állni 5 percig. Ezután öntsük a pácot a serpenyőbe, és forraljuk újra. Ismételje meg az eljárást még kétszer.

Almalében pácolt uborka
Almalében pácolt uborka ()

4. lépés

A forrásban lévő pácot öntsük egy üvegbe, és zárjuk le sterilizált fedéllel. Az üveget fordítsa fejjel lefelé, csavarja be egy takaróba vagy takaróba, és hagyja teljesen kihűlni.

Almalében pácolt uborka
Almalében pácolt uborka ()

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Ha azt szeretnénk, hogy az almalében pácolt uborka csípősebb ízű legyen, tegyünk 2-3 szárított szegfűszeget az üvegbe. Jól passzol mind a pácolt uborka ízéhez, mind az alma ízéhez.

AMEGYÉB

Ha meg akarod érteni, hogy ez a készítmény megfelelő-e számodra, készíts almalében pácolt uborkát, ne 3 literes, hanem előételnek 1,5 literes üveget. Ennek megfelelően csökkentse az összes összetevő mennyiségét kétszeresére.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024