Almabefőtt friss almából

A recepthez

Friss almából almakompót készítésére bármilyen gyümölcs alkalmas. De a legjobb, ha édes-savanyú almát választunk. Lépésről lépésre elkészített receptünkben elmondjuk, hogyan készítsünk 40 perc alatt egy finom italt. Kompóthoz jobb közepes méretű almát venni. Kényelmesebb üvegekbe tenni. Fűszeres szegfűszeggel és citromlével fokozzuk a gyümölcs ízét. Ha nem szereti a szegfűszeg meglehetősen erős ízét, cserélje ki fahéjjal. Ugyanakkor az ital teljesen más lesz, de nagyon finom is. Nemcsak magukat a gyümölcsöket használják fel, hanem a héját is. Finom gazdag szörpöt készítünk belőle, amit az almára öntünk. Ezután sterilizáljuk a befőttes üvegeket, hogy minél jobban megmaradjon az értékes nyári gyümölcsök összes vitaminja.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 170,80 kcal/adag Adagok: 6 Főzés: 50 perc Hozzáadás. idő: 15 perc Használt: 0,63 g/0,62 g/39,74FőzésBefőzésÜresItalVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusGyermek menüHOZZÁVALÓK 6 ADAGHOZAlma 1,5 kgCitromlé 30 mlVíz 1,5 lSzegfű 2 db.Kristálycukor 250 g Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítsen elő minden hozzávalót a friss almából készült almakompót listája szerint. A citromot megmossuk, majd forrásban lévő vízzel felöntjük. Kézzel vagy facsaró segítségével húzza ki a levet.

2. lépés

Az almát megmossuk, meghámozzuk (a héját külön edénybe tesszük). Vágja negyedekre a gyümölcsöt, és távolítsa el a magházat. Az almát egy tálba tesszük, meglocsoljuk citromlével, megkeverjük, letakarjuk és egy kicsit félretesszük.

3. lépés

Tegyük a héját egy serpenyőbe, öntsük fel 1,5 liter vízzel, és forraljuk fel. Adjunk hozzá cukrot, keverjük össze és főzzük 5 percig. Vegyük le a serpenyőt a tűzről. A forró szirupot szitán szűrjük át.

4. lépés

Helyezze az almát egy tiszta, száraz üvegbe. Öntsük hozzá a forró szirupot, fedjük le, és hagyjuk állni körülbelül 10-15 percig. Óvatosan öntsük a szirupot egy serpenyőbe, és forraljuk fel.

5. lépés

Öntsön forrásban lévő vizet a szegfűszeg bimbóira, és helyezze őket egy üveg almába. Öntsön annyi forrásban lévő szirupot az üvegbe, hogy 1,5-2 cm-rel ne érje el a tetejét.

6. lépés

Vegyünk egy nagy serpenyőt. Helyezzen egy törülközőt az aljára, és helyezze be az edényt. Töltse fel az üveget a vállfákig forrásban lévő vízzel, és sterilizálja 20 percig. Ezután fedővel lezárjuk, fejjel lefelé fordítjuk, és szobahőmérsékletűre hűtjük. Tárolja sötét helyen.

MEGJEGYZÉS A GAZDASÁGI SZÁMÁRA

Bármilyen almát használhat. De véleményünk szerint a legfinomabb kompótokat nem túl nagy édes-savanyú gyümölcsökből nyerik. Annak ellenére, hogy a befőzéshez használt almát általában meghámozzák, először alaposan meg kell mosni.

AMEGYÉB

Téli almakompót friss almából a gyümölcsök kombinálásával főzhető. Például adjunk hozzá szilvát, körtét, bogyókat. A főzési technológia változatlan marad.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024