Zöld paradicsomból készült fűszeres előétel télre

A recepthez

A zöld paradicsomból készült fűszeres előétel télre mindenkit megörvendeztet, aki “melegen” szereti! A készítménnyel ellátott üveg is eredetinek tűnik: az apróra vágott és sült paradicsomot bors és fokhagyma rétegek tarkítják. Ez az előétel bármilyen ételt díszít, és egyedivé varázsolja ebédjét.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 70,56 kcal/adag Adagok: 2 Főzés: 40 perc Hozzáadás. idő: 10 perc Használt: 2,20 g/2,29 g/11,28SütésBefőzésPácolásÜresFalatozásVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ1,5 kg zöld paradicsom növényi olajA szószhoz:5-7 gerezd fokhagyma 2 édes paprika 2 csípős paprika 50 ml 9%-os ecet 1 ek. l. só 1 ek. l. cukor táblázat a súlyokról és a mértékekről FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítsen két literes sterilizált üvegeket egy fűszeres zöldparadicsomos falatozáshoz télre. A paradicsomot hideg vízben jól megmossuk. 5 mm vastag körökre vágjuk.

2. lépés

Egy nagy serpenyőben hevíts fel kevés növényi olajat, helyezd egy rétegben a paradicsomot, és közepes lángon süsd mindkét oldalát aranybarnára. Tegyük át egy tányérra.

3. lépés

Készítsük el a szószt. A fokhagymát és a borsot meghámozzuk, és húsdarálón átpasszírozzuk. Adjunk hozzá sót és cukrot, majd öntsük fel ecettel, jól keverjük össze, hogy a só és a cukor gyorsabban feloldódjon.

4. lépés

A sült paradicsomot és a szószt rétegezzük az üvegekbe. Fedjük le főtt műanyag fedővel, és tároljuk hűtőszekrényben vagy hideg pincében.

MEGJEGYZÉS A HOSTESSNÉZ

Polietilén fedők – az üvegeket kevésbé szorosan zárja le, mint a csavaros fedelet vagy a varratozógép üvegeit. Ezért az ezekbe az üvegekbe zárt konzerveket nem szabad 3-4 hónapnál tovább tárolni.

AMEGYÉB

Amikor zöldségeket választunk a fűszeres zöld paradicsom előételhez télen, próbáljunk meg megközelítőleg azonos méretű és éretlenségi fokot jelentő paradicsomot választani. Javasoljuk, hogy ne tegyen zöld és barna paradicsomot egy üvegbe.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024