Tormás paradicsom

Гастрономъ

A recepthez

Mi az a tormás paradicsom? A hagyományos orosz fűszerezés, mint tudod, nagyon fűszeres. Pontosan Oroszországban találták fel, valószínűleg az Urálban vagy Szibériában, ahol szupermelegítő tulajdonságai soha nem feleslegesek. A tormát néha „hornodernek” vagy „gorlodernek” nevezik, bár lényegében ugyanaz a fűszerezés. Sok recept létezik rá, de a fő alapanyagok mindig ugyanazok: paradicsom, fokhagyma, és persze torma. Tálalhatjuk a tormát főtt sertéshúshoz, kocsonyás húshoz, vagy egyszerűen rántott húshoz. A lényeg, hogy ne feledje, hogy ez nem ketchup, és ne vigye túlzásba a mennyiséget!

Bonyolultság: könnyen Kalória: 21,69 kcal/adag Adagok: 20 Főzés: 30 perc Hozzáadás. idő: 10 perc Használt: 1,03 g/0,14 g/4,27Orosz konyhaÜresFalatozásVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 20 ADAGHOZparadicsom – 1 kg tormagyökér – 100 g fokhagyma – 100 g só – 2 tk cukor – 1 tk. Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítse elő az összes hozzávalót. Mossa meg a paradicsomot, és szárítsa meg jól papírtörlővel. Távolítsa el a szárak tövét. A paradicsomot nagy szeletekre vágjuk.

2. lépés

A torma gyökerét meghámozzuk és megmossuk. Vágjuk apró szeletekre. Hámozzuk meg a fokhagymagerezdeket. A nagyokat félbe lehet vágni. Sterilizáljuk a tormához való üvegeket.

3. lépés

Az elkészített paradicsomot, a tormagyökeret és a fokhagymagerezdeket húsdarálón egy tálba passzoljuk. Adjunk hozzá sót és cukrot. Egy evőkanállal alaposan keverjük össze.

4. lépés

Helyezze a tormát előzőleg előkészített sterilizált üvegekbe, és zárja le (lehetőleg csavaros kupakkal). Tárolja hűvös, sötét, száraz helyen.

HASZNOS TANÁCSOK

A paradicsomból származó torma égési tulajdonságait a torma mennyiségével lehet beállítani. Vagyis könnyen hozzáadhatsz belőle kevesebbet, mint amennyi a receptben szerepel. Ne feledje azonban, hogy a torma védi meg a fűszert a romlástól.

AMEGYÉB

A paradicsomos torma egy nagyon egészséges fűszer, amely antimikrobiális és vírusölő tulajdonságokkal rendelkezik, ami különösen fontos a megfázás és az influenza idején.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024