Töltött paradicsom télre

A recepthez

Ízletes, fűszeres, pikáns illattal – ezek mind téli töltött paradicsomok. Töltelékként fokhagymát és petrezselymet ajánlunk. Az ilyen paradicsom nemcsak sok étel kellemes kiegészítője lesz, hanem a szezonális betegségek csodaszere is. Készüljön fel egészségesen, és maradjon egészséges egész télen!

Bonyolultság: könnyen Kalória: 36,76 kcal/adag Adagok: 2 Főzés: 20 perc Hozzáadás. idő: 25 perc Használt: 1,50 g/0,23 g/7,50BefőzésPácolásÜresFalatozásVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ1 kg paradicsom 1 csokor petrezselyem 15 gerezd fokhagymaA páchoz:2 evőkanál. l. só 1,5 ek. l. méz 1 liter víz Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

A téli töltött paradicsomhoz készítsen elő két literes üvegeket. Hámozzuk meg és vágjuk finomra a fokhagymát. A petrezselyemleveleket apróra vágjuk. Keverjük össze a fokhagymát petrezselyemmel.

2. lépés

Mossa meg a paradicsomot hideg vízben, szárítsa meg, és vágja le a tetejét. Egy teáskanál segítségével kikanalazza a pép egy részét. Helyezze a petrezselyem és fokhagyma keveréket a mélyedésbe.

3. lépés

Helyezze a töltött paradicsomot szorosan sterilizált üvegekbe. Öntsön forrásban lévő vizet a paradicsomra, és hagyja állni 10 percig, az üvegeket fém fedővel letakarva.

4. lépés

Öntsük a vizet egy serpenyőbe, adjunk hozzá sót és mézet, tegyük tűzre, forraljuk fel. A paradicsomot ismét megtöltjük sóoldattal, és az üvegeket fedővel lezárjuk. Fordítsa meg az üvegeket, csomagolja be, és hagyja teljesen kihűlni.

MEGJEGYZÉS A HOSTESSNÉZ

A téli töltött paradicsom receptjében a méz helyettesíti a cukrot. Vannak azonban markáns ízű mézek (például hajdina, propolisz, gesztenye). Jellegzetes ízt adhatnak az egész készítménynek. Tartsa ezt szem előtt, és válasszon mézet ízlése szerint.

AMEGYÉB

A töltött paradicsom pácolásához bármilyen mézet használhat: folyékony, sűrű, friss vagy tavalyi mézet. Az sem mindegy, hogy virágmézet veszel, vagy például hárs, gesztenye stb.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024