Szendvicsek spratttal és uborkával

A recepthez

A spratttal és uborkával készült szendvicsek kiváló étel, amelyet percek alatt elkészíthet, és ehhez csak a legolcsóbb és legismertebb összetevőkre lesz szüksége. Ezzel a recepttel nem fog megijedni a váratlan vendégektől – még arra sem lesz idejük, hogy üdvözöljék egymást, mielőtt egy csodálatos meleg előételt az asztalra tálalt. A finom sajthéj alatt sült spratt különösen finom állagot kap, egy kör uborka pedig egyfajta pikantériát és élességet ad a szendvicsnek. Javasoljuk, hogy az elkészült szendvicseket gyönyörű fa deszkára helyezze, és citromszeletekkel és petrezselyemszálakkal díszítse.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 392,79 kcal/adag Adagok: 6 Főzés: 20 perc Hozzáadás. idő: 15 perc Használt: 12,77 g/28,38 g/25,51SütőFalatozásBuli, büféSzületésnapkarácsonyiRomantikus vacsoraHOZZÁVALÓK 6 ADAGHOZspratt – 1 doboz kenyér – 250-300 g sajt – 80 g ecetes uborka – 1-2 db fokhagyma – 1 gerezd majonéz – 100 növényi olaj – 1 ek. l.petrezselyem – 3 szál frissen őrölt fekete borsBeküldéshez:citrom Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

A sütőt előmelegítjük 190°C-ra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és meglocsoljuk növényi olajjal. Nyissa ki a sprattüveget, és ürítse ki az olajat; Szárítsa meg a halat papírtörlőn.

2. lépés

Préseljük át, vagy vágjunk finomra egy gerezd fokhagymát. Távolítsa el a szárát, és vágja fel 1 petrezselyem szár leveleit. Keverjük össze a majonézt fokhagymával és petrezselyemmel, fűszerezzük borssal és alaposan keverjük össze.

3. lépés

Vágja a kenyeret 1 cm vastag szeletekre, ha szükséges, vágja le a héját – apró kockákra vághatja, száríthatja a sütőben, és később salátákhoz vagy levesekhez használhatja. Vágja az uborkát vékony szeletekre.

4. lépés

Ha azt szeretné, hogy szendvicseinek különleges íze legyen, használjon kemény sajtot, például parmezánt. Finom reszelőn kell lereszelni. Enyhébb ízű szendvicsekhez a mozzarella egyszerűen karikákra vágható.

5. lépés

A kenyeret megkenjük majonézes szósszal, és egy tepsire tesszük. A szósz tetejére 2-3 bögre uborkát teszünk, rá 2-3 halat. A szendvicseket megszórjuk reszelt sajttal vagy mozzarellával.

6. lépés

Helyezzük a tepsit szendvicsekkel az előmelegített sütő közepére, és süssük 12-15 percig. A sajtnak teljesen meg kell olvadnia, a kenyérnek pedig enyhén megpirulnia kell. A melegszendvicseket deszkára tesszük, petrezselyemlevéllel díszítjük, és azonnal tálaljuk.

HASZNOS TANÁCSOK

Ha nem rajongsz a bolti majonézért, készítsd el magad, nagyon egyszerű. Törjünk egy nyers csirketojást egy pohárba, adjunk hozzá 1 tk. méz, 1 tk. mustár, 1 evőkanál. l. citromlé, öntsünk 120 ml növényi olajat és sót. Engedje le a turmixgépet az üveg aljára, és kapcsolja be maximális sebességgel. Mindössze 10 másodperc elteltével a pohárban lévő massza halványodni és sűrűsödni kezd, és további 5-7 másodperc múlva készen áll egy nagy adag kiváló majonéz.

AMEGYÉB

A szendvicsek sütőben történő sütéséhez a fekete kenyér a legalkalmasabb, optimális esetben a Borodino kenyér. Ilyenkor jobb, ha a sprattokra teszünk pár bögre erős ecetes uborkát. Ha úgy dönt, hogy fehér kenyéren szendvicset süt, akkor vegyen be ciabattát és ecetes uborkát.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024