Site icon Népszámlálás 2024

Szendvicsek rákrudakkal és friss uborkával

A recepthez

A rákrudakkal és friss uborkával készült szendvicsek akár egy ünnepi asztalra is méltó falat. Ha fagyasztott rákrudaid vannak, kényelmesebb lesz lereszelni őket. Ehhez csak hagyni kell, hogy kissé felolvadjanak, nincs szükség teljes leolvasztásra. A hosszú gyümölcsű uborka esetében jobb kis uborkát venni, a magot el kell távolítani. Így a szendvicsek nem áznak el, és sokáig megőrzik étvágygerjesztő megjelenésüket. A kis petrezselyemlevél, koriander vagy más ízlés szerint fűszernövények tökéletesek a díszítéshez.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 57,08 kcal/adag Adagok: 20 Főzés: 25 perc Használt: 1,82 g/1,44 g/9,14VacsoraVacsoraFalatozásBuli, büféHOZZÁVALÓK 20 ADAGHOZbagett 1 dbrák rudak 200 gkis friss uborka 2 db.majonéz 2 evőkanál.fokhagyma 1 szegfűszegpetrezselyem 2 ág Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

A rákrudakat durva reszelőn lereszeljük, vagy nagyon apróra vágjuk. Adjunk hozzá egy gerezd fokhagymát, amelyet nyomunk, majonézt, alaposan keverjük össze. Az uborkát nagyon apró kockákra vágjuk.


Szendvicsek rákrudakkal és friss uborkával ()

2. lépés

A bagettet 1,5 cm vastag darabokra vágjuk, mindkét oldalát olaj nélkül, előmelegített serpenyőben megszárítjuk. Tegyünk 1-2 tk minden darabra. töltelékek, elsimítjuk. A tetejére apróra vágott friss uborkát teszünk. Díszítsük petrezselyemlevéllel. A rákrudakkal és friss uborkával készült szendvicsek készen állnak és tálalhatóak.


Szendvicsek rákrudakkal és friss uborkával ()

MEGJEGYZÉS A HOSTESSNÉZ

Ha nincs ideje apró kockákra vágni az uborkát, akkor gyorsan lereszelheti durva reszelőn (lehetőleg koreai), vagy vékony szeletekre vághatja.

AMEGYÉB

A szendvicsek tetejére helyezett uborkát jobb nem sózni, különben sok levet ereszt. Így „lebegnek” a szendvicsek, és lesz elég só a rákrudacskából és a majonézből is.

Exit mobile version