Sült pisztráng uborkasalátával

A recepthez

Nem kell fél napot a tűzhely mellett töltenie, hogy megcsodálhassa ételét. Készítsen pisztrángot receptünk szerint, és meg fog győződni róla

Bonyolultság: könnyen Adagok: 4 Főzés: 1 óra 20 percFőételVegetarizmus: PescetarizmusVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ1 kg tengeri pisztráng filé, bőrös 160 ml szójaszósz 150 ml folyékony méz 3 cm gyömbér gyökér 3 gerezd fokhagyma Salátához: 2 hosszú uborka 2 gerezd fokhagyma 1 közepes vöröshagyma 70 g ecetes gyömbér vízitorma tálaláshoz só Súly- és intézkedéseket FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítsük el a pisztráng pácot. A fokhagymát és a gyömbért meghámozzuk, és finom reszelőn lereszeljük. Keverjük össze a szójaszószt és a mézet, adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért.

2. lépés

A filét szeletekre vágjuk, vagy egészben hagyjuk. A filét egy edénybe tesszük, leöntjük a páccal, letakarjuk alufóliával és 1 órára hűtőbe tesszük.

3. lépés

Az uborkát meghámozzuk és hosszában 4 részre vágjuk. Egy kanál segítségével kaparjuk ki a magokat, és vágjuk fel az uborkát 3-4 cm-es darabokra. A pácolt gyömbért apróra vágjuk. A hagymát megpucoljuk és vékony félkarikára vágjuk. Az uborkát és a fokhagymát egy zacskóban összekeverjük, sózzuk és jól összerázzuk. Ezután adjuk hozzá a hagymát és keverjük össze. Hagyja 15 percig. a hűtőben.

4. lépés

A sütőt előmelegítjük 140°C-ra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Helyezze a pisztrángot egy tepsire, és tegye a sütőbe. Az egész filét 15 percig, az adagonként 10 percig sütjük.

5. lépés

Ugyanakkor az uborkát csepegtessük le, és adjunk hozzá gyömbért.

6. lépés

Tálra tesszük a halat, mellé pedig az uborkasalátát. Vízitormával díszítjük és tálaljuk.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024