Squash kaviár sárgarépával

A recepthez

A squash kaviár sárgarépával egy egyszerű és egyértelmű recept a legnépszerűbb orosz téli snackhez. Készítsen belőle többet: ez a készítmény nagyon finom lesz, és azonnal eltűnik az asztalról. A legfontosabb dolog az, hogy a kaviár receptje egyáltalán nem bonyolult, és a hozzá tartozó termékek teljesen megfizethetőek. Hagyma és sárgarépa mindig megvásárolható bármely szupermarketben vagy piacon, a cukkini pedig egész évben a polcokon van. És ez csodálatos: a cukkini nagyon egészséges termék, ahogyan azt te is láthatod, ha ízletes és egészséges kaviárt készítesz belőle!

Bonyolultság: átlagos Kalória: 335,50 kcal/adag Adagok: 5 Főzés: 2 óra Hozzáadás. idő: 20 perc Használt: 4,04 g/21,23 g/31,50Konyhai robotgépBefőzésPörkölt, lankadOrosz konyhaReggeliVacsoraVacsoraÜresFalatozásVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusPiknikHOZZÁVALÓK 5 ADAGHOZ1,5 kg cukkini 500 g sárgarépa 250 g hagyma 2 ek. paradicsompüré 6 ek. növényi olaj 1 evőkanál. asztali ecet 9% 1 ek. cukor ½ teáskanál frissen őrölt fekete bors ½ teáskanál súlyok és mértékek sótáblázata FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítsük elő a zöldségeket. A meghámozott hagymát apró kockákra vágjuk. A sárgarépát durva reszelőn lereszeljük. Vágja fel a fokhagymát egy késsel, vagy engedje át egy speciális présen.

2. lépés

Hámozzuk meg a cukkinit egy kés segítségével, és távolítsuk el a szárát. A cukkinit hosszában felvágjuk, a magokat egy teáskanállal kikanalazzuk. Ha a cukkini fiatal, kihagyhatja ezt a lépést, és csak eltávolíthatja a szárát. Az elkészített cukkinit lereszeljük.

3. lépés

Egy legalább 28 cm átmérőjű mély serpenyőben vagy egy vastag aljú serpenyőben 2 ek. l. növényi olaj. Adjuk hozzá az előkészített hagymát, és pároljuk addig, amíg áttetsző nem lesz, gyakran kevergetve egy spatulával, 5 percig.

4. lépés

Adjunk hozzá reszelt sárgarépát a serpenyőbe, és főzzük közepes lángon további 5-7 percig. A zöldségeket gyakran keverjük meg egy spatulával, ne hagyjuk, hogy nagyon megbarnuljanak.

5. lépés

Helyezzük a cukkinit a serpenyőbe a sárgarépával és a hagymával, és alaposan keverjük össze. Csökkentse a hőt alacsonyra. 15 percig főzzük a zöldségeket, amíg a cukkini a felére nem csökken.

6. lépés

Adja hozzá a maradék növényi olajat és a paradicsompürét a serpenyőbe. A zöldségeket sóval, borssal és cukorral ízesítjük. Lassú tűzön 30-35 percig főzzük, gyakran kevergetve egy spatulával.

7. lépés

Vegyük le a serpenyőt a tűzről, tegyük át a zöldségeket egy tálba, és kissé hűtsük le, majd botmixerrel pürésítsük simára. A zöldségeket pulzáló üzemmódban működő turmixgéppel őrölheti. Ebben az esetben a kaviár durva szemcsésnek bizonyul.

8. lépés

Tegye át az apróra vágott zöldségeket ugyanabba a serpenyőbe vagy holland sütőbe. Feltétlenül vegyen mintát – lehet, hogy sót, cukrot vagy borsot kell hozzáadnia. Öntsön ecetet a zöldségekhez, és keverje össze.

9. lépés

Tegye vissza a serpenyőt a tűzre, és forralja fel a kaviárt. Csökkentse a hőt minimálisra, és folytassa a főzést további 5-7 percig, folyamatosan keverve a masszát, és ne hagyja, hogy a zöldségek leégjenek a serpenyő aljára.

10. lépés

Helyezze a forró kaviárt az előkészített sterilizált üvegekbe. Töltse meg az üvegeket a válláig. Az üvegeket szorosan zárjuk le fedővel, fordítsuk fejjel lefelé az üvegeket és fedjük le frottír törülközővel. A teljesen lehűtött kaviárt hűvös helyen tárolja.

HASZNOS TANÁCSOK

A kaviár elkészítéséhez bármilyen érettségi fokú cukkinit vehet. A vékony héjú, kis magvú fiatal cukkini csak a szár eltávolításával használható teljes mértékben. A nagy érett cukkinit meg kell hámozni és kimagozni.

AMEGYÉB

Cukkini helyett vehetünk cukkinit, vagy főzhetünk mindkettőből kaviárt egyszerre. Kívánság szerint a receptben ajánlott zöldségkészlethez tehetünk egy kis petrezselyemgyökeret vagy egy negyed zellergumót durva reszelőn lereszelve. Ebben az esetben ennek megfelelően csökkentenie kell a cukkini térfogatát.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024