Squash kaviár paradicsommal

Гастрономъ

A recepthez

A télre tartósított squash-kaviár paradicsommal az egyik legkedveltebb és legnépszerűbb zöldségfalat. Nagyon sok recept létezik a kaviár elkészítésére, valószínűleg minden háziasszonynak megvan a saját kedvence. A paradicsomos cukkini kaviár receptjében a hangsúly a hagyma, a paradicsom és a sárgarépa cukkinihez való hozzáadásán van – ezek a zöldségek gazdagítják az étel ízét, finom aromát és gazdag színt adva a kaviárnak. Optimális, ha a kész kaviárt egy kis edénybe helyezzük, hogy a felbontott üveg ne üljön túl sokáig a hűtőszekrényben. A kaviárt vastag aljú, legalább 28 cm átmérőjű serpenyőben főzzük meg – ebben a zöldségek gyorsabban érik el a kívánt állapotot.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 198,53 kcal/adag Adagok: 8 Főzés: 1 óra Hozzáadás. idő: 40 perc Használt: 1,90 g/15,32 g/12,99SütésPörkölt, lankadOrosz konyhaVacsoraVacsoraFalatozásVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 8 ADAGHOZcukkini – 800 g paradicsom – 500 g sárgarépa – 200 g hagyma – 100 g fokhagyma – 3 gerezd növényi olaj – 6 evőkanál. l cukor – 20 g só – 15 g frissen őrölt fekete bors – ½ teáskanál asztali ecet – 1 evőkanál. l. Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

A cukkinit meghámozzuk, a szárát és a petefészek rögzítési pontját levágjuk. Hosszában félbevágjuk, ha szükséges, eltávolítjuk a nagyobb magokat. A fiatal cukkini magját nem kell eltávolítani. A cukkini felét 1 cm-es kockákra vágjuk, és egy tálba tesszük.

2. lépés

A meghámozott hagymát apró kockákra vágjuk. A sárgarépát durva reszelőn lereszeljük vagy vékony csíkokra vágjuk. A hagymát és a sárgarépát külön-külön kis tálkákba helyezzük.

3. lépés

A paradicsomon kereszt alakú vágást vágunk, és 2 percre forrásban lévő vízbe tesszük. Egy szűrőedényben szűrjük le, és öntsük fel hideg vízzel. Óvatosan távolítsa el a vékony bőrt. A paradicsompépet kockákra vágjuk, és szintén külön tálba tesszük.

4. lépés

Egy mély serpenyőben közepes lángon felforrósítunk 2 ek. l. növényi olaj. Adjuk hozzá a hagymát, és pároljuk 5-7 percig, amíg áttetsző nem lesz. A hagymát gyakran keverjük meg, nehogy leégjenek. Tedd át egy nagy tálba.

5. lépés

Ugyanabban a serpenyőben adjunk hozzá 2 evőkanál. l. növényi olajat és adjunk hozzá sárgarépát. Főzzük gyakran kevergetve 7 percig. Ez idő alatt a sárgarépa térfogata csökken és megpuhul. Transzfer sárgarépát egy tálba hagymával.

6. lépés

Öntsön még 2 evőkanálot ugyanabba a serpenyőbe. l. olajat és hozzáadjuk az elkészített cukkinit. 7 percig főzzük, kevergetve egy spatulával. Ne hagyja, hogy a cukkini túlságosan megbarnuljon. A sült cukkinit egy tálba tesszük a zöldségekkel.

7. lépés

Helyezze az apróra vágott paradicsomot ugyanabba a serpenyőbe. Nem kell olajat hozzáadni. A paradicsomot gyakran kevergetve 7-10 percig főzzük, majd összedolgozzuk a többi zöldséggel.

8. lépés

A fokhagymát apróra vágjuk vagy préseljük át, és a zöldségekkel együtt a tálba tesszük. Vágja fel az elkészített zöldségeket az Ön számára megfelelő módon. Átengedheti őket egy húsdarálón, vagy turmixgéppel pulzálhatja őket.

9. lépés

Tegye át a zöldségkeveréket egy vastag aljú serpenyőbe vagy egy nagy üstbe. Sózzuk, ízesítjük cukorral, borssal, és felöntjük ecettel. A zöldségeket nagy lángon felforraljuk. Csökkentse a hőt alacsonyra, és főzze 1 órán át. A kaviárt gyakran keverje meg egy spatulával.

10. lépés

Töltsük meg a sterilizált üvegeket forró kaviárral, és szorosan zárjuk le. Az üvegeket fejjel lefelé fordítjuk, frottír törülközővel letakarjuk, és szobahőmérsékletre hűlni hagyjuk.

HASZNOS TANÁCSOK

A paradicsomos squash kaviár nem csak hosszú távú tárolásra készíthető. Készítsen egy kis adag kaviárt nyáron, a szezon csúcspontján, és tálalja finom hideg előételként. Egyszerűen tegye a friss kaviárt egy edénybe vagy tégelybe, és tegye be a hűtőszekrénybe, ahol 2-3 napig eláll.

AMEGYÉB

A squash kaviárt át lehet engedni egy nagy rácsos húsdarálón, és markáns textúrájú terméket kap, vagy turmixgépben őrölheti, amíg teljesen homogén nem lesz – minden az Ön preferenciáitól függ. Mindkét lehetőség nagyon finomnak bizonyul.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024