Shawarma csirkével, káposztával, uborkával és paradicsommal

Мой магнит

A recepthez

Shawarma csirkével, káposztával, uborkával és paradicsommal a válaszunk minden utcai shawarmára. Külsőleg alig különbözik a street foodtól, de a házi változat mindig finomabb. És száz százalékig biztos lehet a kész termék minőségében. Ez a shawarma egyszerűen és gyorsan elkészíthető a rendelkezésre álló termékekből. A fő összetevőket – főtt csirkét, zöldségeket (káposzta, uborka, paradicsom) és fűszernövényeket – bőségesen mártással áztatják és örmény lavashba csomagolják. Egyébként nem mindennapi öntetet készítettünk – házi majonézből, görög joghurtból és adzsikából. Képzelje csak el ezt a kombinációt a csirkefiléből, amelyet a főtt húsleves minden ízével átitatnak, lédús zöldségeket és fűszeres szószt. Nagyon finom!

Bonyolultság: könnyen Kalória: 1156,74 kcal/adag Adagok: 4 Főzés: 30 perc Hozzáadás. idő: 1 óra Használt: 53,62 g/87,36 g/37,98FalatozásFőételGyermek menüHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZCsirke 1 kgParadicsom (paradicsom) 2 db.Ecetes uborka 2 db.Sárgarépa 1 dbkínai kel 500 gUborka 4 db.Zöld hagyma 3 db.Citrom 1 dbOlívaolaj 3 evőkanál.örmény lavash 4 db.megkóstolniA szószhozHázi majonéz (kész) 250 ggörög joghurt 150 gAdjika abház klasszikus 1 tk Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Forraljuk fel a csirkét forrásban lévő vízben, amíg teljesen meg nem fő. A csirkét levesszük a tűzről, és a lében hagyjuk kihűlni.

2. lépés

A töltelékhez a paradicsomot, a savanyúságot és a sárgarépát vékony szeletekre vágjuk. A sárgarépához használhat házvezetői kést.

3. lépés

A salátához a káposztát apróra vágjuk. A friss uborkát csíkokra vágjuk, a hagymát felaprítjuk. Keverjük össze a káposztát, az uborkát és a hagymát, sózzuk, adjunk hozzá citromlevet, keverjük össze kézzel és hagyjuk állni 15 percig. Lecsepegtetjük a felesleges levet, hozzáadjuk a héját, ízesítjük olajjal és elkeverjük.

4. lépés

A szószhoz a hozzávalókat simára keverjük, ízlés szerint adjikát adunk hozzá.

5. lépés

Melegítsen elő egy gofrisütőt vagy szendvicssütőt. Ha ezek az eszközök nem állnak rendelkezésre, használhat grillserpenyőt

6. lépés

Távolítsa el a csirke pépet a csontokról, és szedje szét szálakra. Fűszerezzük a csirkét 3-4 evőkanál. l. szósz.

7. lépés

Kenje meg a pita kenyeret szósszal, ne érje el a szélétől 1 cm-re a csirkét, a zöldségeket és a salátát a legközelebbi szélére helyezze, tekercsbe tekerje és gofrisütőben/szendvicssütőben melegítse kb. 2 percig. Tálalás előtt a shawarmát keresztben félbevágjuk.

AMEGYÉB

100 g-ban: fehérjék 8,60 g (10,75% napi érték) • zsírok 8,15 g (9,06%) • szénhidrátok 11,49 g (6,84%) • kcal 151,49 (8,42%) • nátrium 264,89 mg (18,27%) • teljes cukor 5,12%) • EFA 1,58 g (7,90%) • élelmi rost 0,93 g (3,10%) )

HASZNOS TANÁCSOK

Az örmény lavash shawarmához könnyen elkészíthető otthon. Ehhez lisztre és forró vízre lesz szüksége 3:1 arányban és fél teáskanál sóra. Gyúrjuk össze a tésztát, és hagyjuk állni egy kicsit. Vékony rétegekre nyújtjuk, és normál serpenyőben mindkét oldalát megsütjük.

MEGJEGYZÉS A HOSTESSNÉZ

Ha nincs gofrisütőnk vagy szendvicssütőnk, használhatunk bordás serpenyőt, a tetejére egy könnyű súlyt, hogy a pita kenyér megragadjon anélkül, hogy a töltelék kifolyna.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024