Saláta uborkával, paradicsommal és dióval

A recepthez

Az uborkás, paradicsomos és diós saláta nyári klasszikus, enyhe grúz akcentussal. Az uborka, paradicsom és lilahagyma fényes és friss salátája sok fűszernövénnyel, szokatlan kombinációban, darált dió és borecet öntettel, azoknak tetszeni fog, akik belefáradtak az egyszerűbb öntetbe. A dió gazdag íze és az ecet enyhe savanyúsága kiemeli az érett szezonális zöldségek és fűszernövények aromáját.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 200,60 kcal/adag Adagok: 4 Főzés: 15 perc Használt: 5,65 g/16,57 g/8,65SalátaHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZParadicsom 3 db.Uborka 3 db.Vöröshagyma 0,5 db.Petrezselyem 2 ágKoriander 2 ágBazsalikom 2 ágmegkóstolniFrissen őrölt fekete bors megkóstolniTankoláshoz:Dió 100 gFokhagyma 2 szegfűszegBorecet 1 evőkanál. Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

A paradicsomot szeletekre, az uborkát karikákra, a hagymát vékony félkarikára vágjuk. Távolítsa el a szárat, és vágja durvára a petrezselymet, a koriandert és a bazsalikom leveleket.

Saláta zöldségekkel és dióval
Saláta zöldségekkel és dióval

2. lépés

Készítse elő az öntetet. Helyezze a fokhagymát és a diót egy botmixer poharába. Felöntjük 50 ml vízzel, és simára daráljuk. Adjunk hozzá borecetet és turmixoljuk össze újra.

Saláta zöldségekkel és dióval
Saláta zöldségekkel és dióval

3. lépés

A zöldségeket egy nagy salátástálba tesszük, sózzuk, borsozzuk. Öntsük rá a diós öntettel és óvatosan keverjük össze. Kívánság szerint 1-2 evőkanálnyit adhatunk az öntethez. l. növényi olaj.

Saláta zöldségekkel és dióval
Saláta zöldségekkel és dióval

AMEGYÉB

100 g-ban: fehérjék 2,32 g (2,90% napi érték) • zsírok 7,07 g (7,86%) • szénhidrátok 4,94 g (2,94%) • kcal 85,22 (4,73%) • nátrium 210,06 mg (14,49%) • összes cukor 2,16 g 4,32%) • EFA 0,68 g (3,40%) • élelmi rost 1,47 g (4,90%)

HASZNOS TANÁCSOK

Közvetlenül tálalás előtt öltöztesd fel a salátát – a zöldségek elég gyorsan kiengedik a levét, és a saláta elveszítheti látványát (bár így is nagyon finom marad).

MEGJEGYZÉS A HOSTESSNÉZ

A salátát grillezéssel, sült hússal vagy grillezett hallal tálaljuk. Tálaláskor kiváló kiegészítő a gránátalmás narsharab szósz és egy szál tárkony.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024