Site icon Népszámlálás 2024

Saláta mangóval és uborkával

A recepthez

A mangó-uborkasaláta egy nagyon eredeti étel, mindössze két összetevőből áll, az öntetet nem számítva. És természetesen az ízdöntésben itt az aromás trópusi gyümölcsöké a főszerep. Az uborka frissességet ad a salátának, és finoman megszólaltatja társa fényes „hangját”. Ami az öntetet illeti, itt a legegyszerűbb: frissen facsart citromlé. És ez, hidd el, egy csodálatos lehetőség: a komplexitás ebben az esetben nemcsak szükségtelen, de még káros is! Csak mangó, csak uborka, csak citromlé. Harmonikus, finom, hihetetlenül ízletes!

Bonyolultság: könnyen Kalória: 88,02 kcal/adag Adagok: 4 Főzés: 15 perc Használt: 1,46 g/0,39 g/15,66Nincs hőkezelésVacsoraVacsoraSalátaVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZmangó – 1 db nagy friss uborka – 1 db koriander – 2 szál lé 1/2 citromsó – ízlés szerint FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Vágja az uborkát 4-5 cm hosszú csíkokra, távolítsa el a héját a mangóról, vágja le a pépet a magról, és vágja ugyanilyen csíkokra. A hagymát karikák felére vágjuk. Távolítsuk el a szárakat, és a korianderleveleket apróra vágjuk.

2. lépés

Keverje össze a mangót, az uborkát, a hagymát és a koriander felét egy salátástálban. Öntsük fel a citromlevet, sózzuk és keverjük össze. Díszítsük a maradék korianderrel, és azonnal tálaljuk.

MEGJEGYZÉS A HOSTESSNÉZ

Az uborkasaláta elkészítéséhez válasszon érett, de kemény mangót. Óvatosan tapintsuk meg a gyümölcsöt: ne legyen túl horpadt, de ne legyen kemény sem.

HASZNOS TANÁCSOK

A mangó- és uborkasaláta íze az öntettől függően változik. Több lehetőség is lehet. Thai módra: 1 nagy lime leve és héja + néhány csepp halszósz + 2 tk. szójaszósz + koriander; kínai módra: 1 tk. friss gyömbérlé + 2 tk. szójaszósz + néhány csepp szezámolaj + zöldhagyma; mexikói módra: 2 tk. kukoricaolaj + néhány csepp Tabasco + 1 lime leve.

AMEGYÉB

100 g-ban: fehérjék 0,75 g (0,94% napi érték) • zsírok 0,24 g (0,27%) • szénhidrátok 8,77 g (5,22%) • kcal 38,31 (2,13%) • nátrium 72,65 mg (5,01%) • összcukor: 1,43 g 2,86%) • EFA 0,01 g (0,05%) • élelmi rost 1,07 g (3,57%)

Exit mobile version