Rassolnik káposztával és savanyúsággal

A recepthez

A Rassolnik káposztával és savanyúsággal alig több mint fél óra alatt elkészíthető, ha előre főzi a húslevest. Ha még nem tette meg, hagyjon még néhány órát az időzítésre. És ne feledje, hogy ebben az esetben nem kell sietni! Természetesen a húst fel lehet vágni, és gyorsabban megfő, de a húslevesnek nem lesz ideje rövid időn belül megfelelő telítettséget elérni. Ezért jobb mindent a szabályok szerint csinálni. A savanyúság káposztával és savanyúsággal történő elkészítésének folyamata meglehetősen egyszerű: receptünkben minden részletet megtalál.

Bonyolultság: átlagos Kalória: 554,83 kcal/adag Adagok: 10 Főzés: 40 perc Hozzáadás. idő: 2 óra Használt: 53,94 g/31,42 g/14,44VegetarianizmusGyermek menüHOZZÁVALÓK 10 ADAGHOZmarha a csonton 1 kgfehér káposzta 600 gburgonya 350 ghagymát 150 gsárgarépa 100 gsavanyúság 4 db.petrezselyem 50 gfokhagyma 2 szegfűszegparadicsompüré 2 evőkanál.növényi olaj 2 evőkanál.tejföl a tálaláshoz frissen őrölt fekete bors Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Kezdje el elkészíteni a levest a savanyúsághoz. Tegyük a húst egy serpenyőbe, öntsünk hozzá 3 liter hideg vizet, tegyük közepes lángra, és forraljuk fel. Csökkentse a hőt alacsonyra, egy réskanállal szúrja le a habot. Főzzük a levest 2 órán át enyhe lassú tűzön.

2. lépés

Vegye ki a húst a serpenyőből. A levest finom szitán átszűrjük egy nagy serpenyőbe. A hagymát megpucoljuk és finomra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, durva reszelőn lereszeljük vagy csíkokra vágjuk.

3. lépés

Egy serpenyőben felmelegítjük a növényi olajat. Hozzáadjuk az előkészített zöldségeket – hagymát és sárgarépát –, és kevergetve közepes lángon kb. 10 percig pirítjuk, amíg megpirul. Adjunk hozzá paradicsompürét, öntsünk bele 2 evőkanál. l. húsleves. 5 percig pároljuk.

4. lépés

Tegye a húslevest a tűzre. Erős lángon felforraljuk. A káposztát felaprítjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és apró kockákra vágjuk.

5. lépés

A forrásban lévő lébe tegyük a sült hagymát és a sárgarépát. 2 percig főzzük. Adjunk hozzá burgonyát. További 10 percig főzzük közepes lángon. Adjunk hozzá apróra vágott káposztát. 5 percig főzzük.

6. lépés

Vágja vékony csíkokra a savanyúsághoz való savanyúságot. Tegye át őket egy serpenyőbe, amelyben a majdnem kész leves van, a fokhagymával együtt, és nyomjuk át. Só és bors ízlés szerint. Közepes lángon főzzük 5 percig.

7. lépés

A húst apró kockákra vágjuk. Mossa meg a petrezselymet, és távolítsa el a durva szárát. A maradék zöldeket apróra vágjuk. Adjuk hozzá a húst és a petrezselyem felét a savanyúsághoz. Fedjük le a serpenyőt fedővel, és hagyjuk a levest a forró tűzhelyen 10 percig.

8. lépés

A forró savanyúságlevest káposztával és savanyúsággal tálalótálakba öntjük. Mindegyikhez hozzáadjuk a maradék fűszernövényeket és a tejfölt. Azonnal tálaljuk.

AMEGYÉB

Ha szeretnéd, ne adj paradicsomot a káposztával készült savanyúsághoz: a savanyúság már megadja a levesnek a kellő kellemes savanyúságot. Ilyenkor inkább a pasztát használjuk, hogy érdekesebb színt kapjon a húsleves.

MEGJEGYZÉS A HOSTESSNÉZ

A Rassolnik káposztával és savanyúsággal nem csak húslevessel, hanem csirkehúslevessel is elkészíthető. Az eredmény egy könnyebb étel lesz, de biztosan nem kevésbé ízletes.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024