Pite mozzarellával és paradicsommal

Мой магнит

A recepthez

Ropogós mozzarella-paradicsomos pite házi élesztőtésztából, házi pestóval tálalva. Úgy tűnik, a recept komoly előkészítést igényel, de a valóságban minden nagyon egyszerű: kevés rendelkezésre álló hozzávalóból gyorsan összekeverjük a tésztát, és turmixgépben felverjük a pesto összes hozzávalóját. Ennek a pitenek a fő trükkje a tészta megfelelő kinyújtása. Ha túl vastagon kinyújtjuk, nem szívja magába a töltelék levét. Ha pedig túl híg, a leve elhagyhatja a lepényt, és szépen megéghet a tepsiben a sütőben. Semmi esetre se hagyd, hogy ezt tegyék! Hasznosak lesznek számodra…

Bonyolultság: átlagos Kalória: 565,02 kcal/adag Adagok: 6 Főzés: 2 óra 30 perc Használt: 15,77 g/36,96 g/43,11SütésOlasz konyhaVacsoraVacsoraPékségVegetarianizmusGyermek menüHOZZÁVALÓK 6 ADAGHOZliszt – 2,5 csésze száraz élesztő – 7 g só – 1 tk tojás a kenéshez – 1 db.A töltelékhez:paradicsom – 8 db mozzarella – 150 gham, szárazon pácolt – 4 nagy vékony szelet, extra szűz olívaolaj, frissen őrölt fekete bors, só.A pestohoz:bazsalikom – 1 nagy csokor extra szűz olívaolaj – 200 ml fokhagyma – 2 gerezd fenyőmag – 2 ek. l reszelt parmezán – 2-3 evőkanál. l. Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Egy tálban keverjük össze a lisztet, az élesztőt és a sót. Felöntjük 1 pohár meleg vízzel, és összegyúrjuk a tésztát, 10 percig dagasztjuk. Fedjük le meleg törülközővel, és hagyjuk 30 percig. Ismét összegyúrjuk, és még 20 percig kelesztjük a tésztát.

2. lépés

A paradicsomot keresztbe vágjuk, 1 percre forrásban lévő vízbe tesszük, majd azonnal hideg vízbe, meghámozzuk és a pépet apró kockákra vágjuk. Adjunk hozzá sót és hagyjuk állni 30 percig. Egy szűrőedényben leszűrjük és borsozzuk. A mozzarellát vékony szeletekre vágjuk.

3. lépés

Nyújtsuk ki a tésztát 5 mm vastag téglalap alakú réteggé. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

4. lépés

A tésztára tegyünk egy szelet sonkát, majd egy réteg paradicsomot és egy réteg mozzarellát. Majd ismét sonka, maradék paradicsom és mozzarella. Minden réteget bőségesen meglocsolunk olívaolajjal. A tetejére két szelet sonkát teszünk. A pite széleit összefogjuk (tégla alakúnak kell lennie), és megkenjük felvert tojással. Egy csapásra fordítsa a pitevarrás oldalával lefelé, hogy a sima oldal legyen felül. A pite tetejét ismét megkenjük felvert tojással, és 220°C-on 1 órán át sütjük.

5. lépés

A pestohoz keverjük össze a vajat, a diót, a reszelt parmezánt, a bazsalikomot és az apróra vágott fokhagymát. A pitét szeletelve, pestoval tálaljuk.

MEGJEGYZÉS A HOSTESSNÉZ

Ennek az ételnek az elkészítését magadnak is megkönnyítheted, ha kész fagyasztott élesztőtésztát (ne felejts el először kiolvasztani a csomagoláson található utasítások szerint!) és a saját levében meghámozott és apróra vágott paradicsomot használsz.

HASZNOS TANÁCSOK

Ez a pite remekül sikerül „grúz akcentussal”: cserélje ki a mozzarellát friss és nem túl sós sulugunira, sonkát egyáltalán ne adjon hozzá. Ehelyett aprítsa fel a diót friss korianderrel, és kövesse a recept utasításait.

AMEGYÉB

100 g-ban: fehérjék 6,19 g (7,74% napi érték) • zsírok 16,76 g (18,62%) • szénhidrátok 17,58 g (10,46%) • kcal 243,80 (13,54%) • nátrium 115,81 mg (7,91%). • 5 összes cukor 3,10%) • EFA 3,34 g (16,70%) • élelmi rost 1,32 g (4,40%)

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024