Padlizsán paradicsommal télre

Гастрономъ

A recepthez

Ahhoz, hogy a padlizsánt és a paradicsomot télire előkészítsük, a „kiskékeket” először sűrű paradicsomlében-pürében kell alaposan megpárolni. Használhatom a boltban vásárolt? Elméletileg igen, de finomabb lesz, ha követed a receptünket, vagyis veszed a friss paradicsomot, meghámozod és turmixgépben felaprítod. Nem szabad elhanyagolni a fokhagymát és az erős borsot, különben teljesen „rossz” lesz. A paradicsomos padlizsán előétel kifejezetten jó fűszeres jegyeiért, amelyek harmonikusan kombinálódnak a főtt burgonya, rizs vagy tészta semleges ízével.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 140,32 kcal/adag Adagok: 10 Főzés: 1 óra 15 perc Hozzáadás. idő: 24 óra Használt: 3,18 g/6,86 g/16,63ÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 10 ADAGHOZparadicsom – 1,5 kg, padlizsán – 1 kg, erős paprika – 1/2 db fokhagyma – 1 evőkanál. l.cukor – 2-3 evőkanál. l növényi olaj – 70 ml asztali ecet (9%) – 30 ml Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítsen üvegeket és fedeleket a padlizsánokhoz. Mossa le szódabikarbónával vagy zsíroldóval, majd bármilyen kényelmes módon sterilizálja. Hagyja megszáradni.

2. lépés

A paradicsomot megmossuk, a szár tövét eltávolítjuk. A gyümölcsöt a tetejére keresztben felvágjuk. Forrásban lévő vízbe tesszük 1 percre, majd lyukaskanállal tányérra tesszük.

3. lépés

Hámozzuk meg a paradicsomot. Helyezze a pépet egy turmixgép tálba. A paradicsomot addig pürésítjük, amíg sima pürét nem kapunk. Öntsük egy serpenyőbe.

4. lépés

Helyezze a serpenyőt a paradicsommal közepes lángra, és forralja fel, időnként megkeverve. Csökkentse a hőt alacsonyra. Főzzük kevergetve körülbelül 15 percig.

5. lépés

Mossa meg a padlizsánt folyó víz alatt, és szárítsa meg. Vágja le a végeit a gyümölcs mindkét oldalán. Vágja a pépet 5 mm vastag körökre. A padlizsánt nem szabad meghámozni.

6. lépés

A csípős paprikát megmossuk, a magokat eltávolítjuk és felaprítjuk. A fokhagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. Adjunk hozzá sót, cukrot, növényi olajat, apróra vágott padlizsánt és csípős borsot a paradicsompüréhez. Keverjük össze.

7. lépés

Fedjük le a serpenyőt fedővel, és lassú tűzön pároljuk 20 percig. Ezután keverjük össze a padlizsánt, és főzzük további 20 percig. Adjunk hozzá fokhagymát és ecetet. Főzzük még 5 percig.

8. lépés

Tegye a forró padlizsánokat a paradicsomszósszal együtt száraz, sterilizált üvegekbe, majd tekerje fel a fedőt. Fordítsd át egy duplán hajtogatott törülközőre.

9. lépés

Tekerjük be a padlizsános üvegeket vastag takaróval, és hagyjuk így, amíg teljesen kihűlnek. Ezután tárolja hűvös, száraz, sötét helyen.

HASZNOS TANÁCSOK

Tálalás előtt a padlizsánt és a paradicsomot salátástálba vagy tálba tesszük, és apróra vágott fűszernövényekkel díszítjük. A petrezselyem, a kapor vagy a koriander nagyszerű.

AMEGYÉB

Milyen padlizsánt válassz ehhez az előételhez? Fiatal, kicsi, erős. Ezek nem tartalmaznak durva rostokat vagy nagy magvakat. Húsuk puha, de rugalmas, jól megőrzi alakját a hőkezelés során.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024