Pácolt zöld paradicsom borssal és fokhagymával

A recepthez

A pácolt zöld paradicsom borssal és fokhagymával nagyon extravagáns előétel. Legalábbis külsőre. Először is éretlen paradicsomot használnak ehhez a készítményhez. Másodszor pedig minden paradicsomot felvágunk, és egy darab borsot és fokhagymát helyezünk a vágásba. Nagyon lenyűgöző és hihetetlenül ízletes!

Bonyolultság: könnyen Kalória: 45,74 kcal/adag Adagok: 1 Főzés: 30 perc Hozzáadás. idő: 25 perc Használt: 2,32 g/0,33 g/9,86BefőzésÜresFalatozásVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 1 ADAGHOZ1,5 kg zöld paradicsom 20-25 gerezd fokhagyma 1-2 édes paprikaA páchoz:1,5 liter víz 3 ek. l. só 3 tk 70%-os ecet esszencia Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítsen elő egy sterilizált háromliteres üveget a paprikával és fokhagymával pácolt zöld paradicsomhoz. A paradicsomot alaposan öblítse le hideg vízben.

2. lépés

Hámozzuk meg a fokhagymát. Távolítsuk el a paprika szárát és magjait, és vágjuk 10×5 mm-es csíkokra. A paradicsomot enyhén keresztbe vágjuk, és belehelyezünk egy gerezd fokhagymát és egy darab édes paprikát.

3. lépés

Készítse elő a pácot. Forraljuk fel a vizet, adjunk hozzá sót, és várjuk meg, amíg teljesen feloldódik. A paradicsomra öntjük a pácot, hozzáadjuk az ecetesszenciát.

4. lépés

Helyezze a paradicsomkonzervet egy nagy, forró vízzel megtöltött serpenyőbe úgy, hogy a víz elérje a konzerv vállát. Sterilizáljuk 20 percig. Fedjük le az üveget fedéllel és hűtsük le.

MEGJEGYZÉS A HOSTESSNÉZ

A zöld paradicsomot nem szabad nyersen fogyasztani. Az éretlen zöldség szolanint tartalmaz, amely mérgező az emberre. A pácolt zöld paradicsom azonban nem veszélyes – az ecet elpusztítja a szolanint, és a zöld paradicsom ehetővé válik.

AMEGYÉB

A zöld paradicsom, akárcsak az érett, nagyon gazdag C-vitaminban. A többi vitamin és tápanyag azonban még nem érte el a maximumot.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024