Site icon Népszámlálás 2024

Pácolt paradicsom szőlővel télre

Гастрономъ

A recepthez

A télre pácolt, szőlővel készült paradicsomok mind eredeti megjelenésükkel, mind hihetetlen ízükkel lenyűgözik Önt. Ez az igazi tömény nyár üvegben! Általában ezeket a paradicsomokat azonnal megeszik. És az ilyen üres elemek csodálatos ajándékok lehetnek barátok és rokonok számára. A konzervek csodálatos íze és fényes megjelenése senkit sem hagy közömbösen!

Bonyolultság: könnyen Kalória: 107,35 kcal/adag Adagok: 1 Főzés: 35 perc Hozzáadás. idő: 5 perc Használt: 2,10 g/0,55 g/24,85BefőzésPácolásÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 1 ADAGHOZ1,3 kg érett paradicsom (lehetőleg kicsi, ideális esetben krémes) 600-800 g Isabella szőlő 3 gerezd fokhagyma 10 szem fekete bors 5 gerezd bimbó 1 liter víz 1 ek. l. tetején sóval 3 ek. l. cukor 1 tk ecet esszencia 70% Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Télen pácolt paradicsomhoz és szőlőhöz készítsen egy sterilizált háromliteres üveget. A paradicsomot és a szőlőt alaposan megmossuk hideg vízben.

2. lépés

Válasszuk le a szőlőt az ágakról, és helyezzük az edény aljára. Ezután adjuk hozzá a paradicsomot, a hámozott fokhagymát, a szemes fekete borsot és a szegfűszeget.

3. lépés

Forraljuk fel a vizet, és öntsük a tetejéig az üvegbe. Hagyja 15 percig, fedje le sterilizált fém fedéllel. Ezután engedje le a vizet a serpenyőbe.

4. lépés

Készítse elő a pácot. Adjunk hozzá sót és cukrot a vízhez, és forraljuk fel. A forrásban lévő pácot ismét ráöntjük a paradicsomra, beleöntjük az ecetesszenciát és azonnal feltekerjük a fedőt. Az edényt fordítsa fejjel lefelé, csomagolja be és hagyja teljesen kihűlni.

MEGJEGYZÉS A HOSTESSNÉZ

Szőlővel pácolt paradicsom bármilyen szőlőfajtával elkészíthető. Lehet fehér vagy fekete is. Magokkal vagy anélkül, külön-külön bogyókkal vagy egy egész csokorral – minden csak a képzeletén múlik.

AMEGYÉB

A kifejezett ízű szőlő (például Isabella vagy Muscatel) jellegzetes ízt adhat a paradicsomnak és a pácnak, ezt vegye figyelembe a betakarítási szőlő kiválasztásakor.

Exit mobile version