Meleg saláta padlizsánnal és paradicsommal

Гастрономъ

A recepthez

A padlizsánnal és paradicsommal készült meleg saláta tálalható külön fogásként vagy köretként húshoz, szárnyashoz és halhoz. A választás a tiéd! De mindenesetre értékelni fogja az étel gazdag ízét, fényes „megjelenését” és csodálatos aromáját. A saláta fő összetevője a sült padlizsán: a recept szerint kívül ropogósnak, belül puhának kell lennie. Teriyakival, olajban melegített hagyma, fokhagyma és gyömbér „öntettel”, valamint friss paradicsommal kombinálva az eredmény egy fantasztikusan ízletes keverék, amelyet biztosan újra és újra el fog készíteni.

Bonyolultság: könnyen Adagok: 4 Főzés: 25 percVacsoraSalátaVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZfriss gyömbér gyökér – 2 cm fokhagyma – 4 gerezd jaltai lilahagyma – 2 db nagy padlizsán – 3 db nagy rózsaszín paradicsom – 2 db koriander – 4 szál teriyaki szósz – 2-3 ek. l.olívaolaj – szükség szerint só, frissen őrölt fekete bors – ízlés szerint Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

A meleg salátához minden hozzávalót elkészítünk. Hámozzuk meg és mossuk meg a gyömbér gyökerét. Vágjuk apró kockákra. A fokhagymát meghámozzuk és felaprítjuk. A hagymát meghámozzuk és közepes tollakra vágjuk.

2. lépés

A padlizsánt megmossuk és kb. 2,5-3 cm-es kockákra vágjuk, olívaolajon adagonként puhára sütjük (nagy lángon). A kész padlizsánt egy fedővel ellátott tálba helyezzük.

3. lépés

Öntsük a teriyaki szószt a sült padlizsánra egy tálban, óvatosan dobjuk át, és meleg helyen hagyjuk felhasználásig. Szórhatunk rá egy kevés frissen őrölt borsot.

4. lépés

A serpenyőben, amelyben a padlizsán sült, nagyon gyorsan, maximális lángon pirítsuk meg a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért, kevés olívaolaj hozzáadásával. A paradicsomot megmossuk és kockákra vágjuk.

5. lépés

Keverjük össze a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért paradicsommal és sült padlizsánnal teriyaki szószban. Adjunk hozzá egy kis sót. Mossa meg a koriandert, szárítsa meg, a leveleit apróra vágja. Hozzáadjuk a padlizsánhoz a paradicsommal együtt. Azonnal tálaljuk.

HASZNOS TANÁCSOK

A padlizsánnal és paradicsommal készült meleg salátát azonnal tálaljuk. A helyzet az, hogy egy idő után a sült zöldségek puhává válnak, és az étel textúrája kevésbé lesz érdekes.

AMEGYÉB

Meleg saláta padlizsánnal és paradicsommal nem csak korianderrel készíthető, amint azt a recept javasolja, hanem finomra vágott tárkonnyal is: nagyon eredeti lesz.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024