Grillezett padlizsán stracciatella sajttal és paradicsommal

Мой магнит

A recepthez

Az összes zöldség közül a padlizsán ízében és állagában a leginkább hússzerű, így remek vegetáriánus alternatívája a steaknek. A padlizsán grillezése nagyon egyszerű: a parazsat jól felforrósítjuk, és a padlizsánt minden oldalról addig sütjük, amíg a vastag héja elszenesedik. Ne féljen túlzásba vinni – a padlizsán belseje puha és lédús marad, de enyhe füstös ízt kap. A padlizsánsteak jól passzol a sajthoz. A receptben eláruljuk a mozzarellából és tejszínből otthon elkészített stracciatella titkát.

Bonyolultság: átlagos Kalória: 1529,18 kcal/adag Adagok: 2 Főzés: 40 perc Hozzáadás. idő: 3 óra Használt: 20,46 g/141,22 g/37,79FőételHOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ2 kis padlizsán 2 rózsaszín paradicsom 4 ek. l. osztriga szósz 2 tk. napraforgóolaj 4 szál korianderA szószhoz:200 g fagyasztott homoktövis 200 g napraforgóolaj 1 tk. SzaharaA stracciatella esetében:120 g mozzarella 200 ml tejszín 20% zsír Súly- és mérettáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítsük elő a stracciatellát. Vegyük ki a mozzarellát a sós léből, válasszuk szét szálakra, és tegyük üvegbe vagy edénybe. Öntsük hozzá a tejszínt, fedjük le szorosan és tegyük hűtőbe 3 órára vagy egy éjszakára. Ez idő alatt a mozzarella kifejezett krémes ízt és sajátos textúrát kap.

2. lépés

A grillt előmelegítjük. A padlizsánokat villával több helyen megszurkáljuk, és rácsra tesszük. Különböző oldalról megfordítva 20 percig sütjük. Tegyük át egy deszkára, kissé hűtsük le és távolítsuk el a bőrt.

3. lépés

A paradicsomot szeletekre vágjuk. Távolítsuk el a szárakat, és a korianderleveleket apróra vágjuk. Keverje össze a paradicsomot gyógynövényekkel, adjon hozzá sót, borsot és növényi olajat.

4. lépés

Készítsük el a szószt. Dörzsölje át a homoktövist egy finom szitán, keverje össze a napraforgóolajjal és a cukorral, majd keverje össze turmixgéppel.

5. lépés

A padlizsánokat hosszában kettévágjuk, megkenjük osztrigaszósszal és tányérokra tesszük. Hozzáadjuk a paradicsomsalátát és a stracciatellát, majd megkenjük homoktövis szósszal.

MEGJEGYZÉS A HOSTESSNÉZ

A homoktövis szósz nem lehet édes a receptben a bogyók savasságának egyensúlyához szükséges. Próbálja ki az elkészített mártást: ha a bogyók túl savanyúak, adjunk hozzá még egy kis cukrot ízlés szerint.

HASZNOS TANÁCSOK

Ha nincs kéznél grillező, akkor a padlizsánokat egészben sütheti a sütőben grill üzemmódban maximális hőmérsékleten, amíg a héja megfeketedik.

AMEGYÉB

100 g-ban: fehérjék 2,69 g (3,36% napi érték) • zsírok 17,33 g (19,26%) • szénhidrátok 6,24 g (3,71%) • kcal 187,17 (10,41%) • nátrium 57,63 mg (3,97%) • 6 g cukor (3,97%) 7,72%) • EFA 4,52 g (22,60%) • élelmi rost 1,93 g (6,43%)

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024