Site icon Népszámlálás 2024

Ecetes uborka piros ribizlivel télre

A recepthez

A télre készült ecetes uborka piros ribizlivel mind az esztéták, mind az ínyencek örömére szolgál. Az uborka erős és ropogós. A piros ribizli bogyója pedig kellemes savanyúságot ad nekik. Ezenkívül maga az edény a készítménnyel nagyon szépnek tűnik, és a konyha dekorációja lehet (természetesen csak a tárolás idejére), vagy ajándék a barátoknak.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 36,09 kcal/adag Adagok: 8 Főzés: 10 perc Hozzáadás. idő: 20 perc Használt: 1,28 g/0,21 g/6,51BefőzésÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 8 ADAGHOZ1 kg uborka 300 g vörös ribizli ágakon 4 ribizli levél 2 tormalevél 2 tárkony ág 2 ek. l. só 1 liter víz 1 ek. l. ecet 9% Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítsen kétliteres, sterilizált üvegeket a pácolt uborkához piros ribizlivel télre. A torma-, ribizli- és tárkonyleveleket jól megmossuk. Válassza ki és mossa meg a ribizli ágakat.


Ecetes uborka piros ribizlivel télre ()

2. lépés

Helyezzen torma és ribizli leveleket és egy szál tárkonyot egy sterilizált üveg aljára. Az uborkát jól öblítsük le, mindkét oldalukon vágjuk le a végét, tegyük egy tégelybe, és töltsük meg a köztük lévő helyet ribizliágakkal.


Ecetes uborka piros ribizlivel télre ()

3. lépés

A páchoz vizet forralunk, sózzuk. Töltsük meg az üvegeket forró páccal, adjunk hozzá egy kanál ecetet. Fedjük le az üvegeket sterilizált fedővel.


Ecetes uborka piros ribizlivel télre ()

4. lépés

Tegye az üvegeket egy széles serpenyőbe forró vízzel (a víznek el kell érnie az üvegek „vállát”), és 10 percig sterilizálja az uborkát. Vegyünk ki egy-egy üveget, és tekerjük fel a fedeleket. Az üvegeket fejjel lefelé fordítjuk és kihűtjük.


Ecetes uborka piros ribizlivel télre ()

MEGJEGYZÉS A HOSTESSNÉZ

Ne tegye csupasz aljára, hogy az ecetes uborkát tartalmazó, piros ribizlivel ellátott üvegek ne repedjenek szét a serpenyőben végzett sterilizálás során. Először tegyen egy tiszta konyharuhát vagy szalvétát a serpenyőbe. Lágyítják a hősokkot.

AMEGYÉB

A ribizlivel pácolt uborkát hosszas sterilizálás nélkül tekerhetjük. Mert a ribizli az ecettel együtt tartósítószerként működhet. Csak több ecet kell. Körülbelül 3 evőkanál. 1 literenként (9%-os ecet). Emlékeztetni kell azonban arra, hogy az ilyen készítményeket 3-4 hónapnál tovább nem tárolják.

Exit mobile version