Csípős paprika télre

A recepthez

Csípős paprikát nem nagyon készítenek télre, de hiába. A pácolás puhítja a fűszert, a bors pedig ízesítésre adható szinte bármilyen húsételhez, leveshez és zöldségpörkölthöz.

Bonyolultság: átlagos Kalória: 198,59 kcal/adag Adagok: 10 Főzés: 1 óra Használt: 0,02 g/10,18 g/66,80ÜresHOZZÁVALÓK 10 ADAGHOZ1 kg csípős zöld és piros paprika 1 csésze 9%-os ecet 6 ek. l. növényi olaj 2 evőkanál. l. só 1 csésze cukor 6 rügy szegfűszeg Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Mossa meg és szárítsa meg a paprikát, a szárát ne távolítsa el.

2. lépés

Készítse elő a sóoldatot. Forraljon fel 400 ml vizet, adjon hozzá sót, növényi olajat, cukrot és fűszereket. A pácot ráöntjük a paprikára, felforraljuk és 10 percig főzzük. Helyezze a paprikát sterilizált üvegekbe.

3. lépés

Adjunk hozzá ecetet a sóoldathoz, és forraljuk fel.

4. lépés

A forrásban lévő pácot ráöntjük a paprikára, és megforgatjuk.

HASZNOS TANÁCSOK

Piros és zöld csípős paprikát is pácolhatunk télre. Mindkét típusú paprika fűszeressége megközelítőleg azonos, így ez nem befolyásolja a végeredményt, de különösen lenyűgözőek azok az üvegek, amelyekben mindkét borsfajta kombinálódik.

AMEGYÉB

A paprika fűszerességét egy különleges anyag – a kapszaicin – adja, amely a paprika magjában és héjában egyaránt megtalálható. A különösen forró borsfajtákat kesztyűvel kezelje, hogy megóvja kezét az égési sérülésektől. Ha mégis érintkezik a kapszaicinnel, hosszú ideig tartsa a kezét folyó hideg víz alatt, majd kenje be olívaolajjal az égési sérüléseket.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024