Champignon paradicsommal és sajttal a sütőben

Гастрономъ

A recepthez

A gomba, a paradicsom és a sajt ideális részei egy kulináris építőkészletnek. Ezekből a termékekből különféle kombinációk készíthetők. Az egyik, hogy a paradicsomot gombával és sajttal töltjük meg! Mindenki kedvenc „rózsás arcát” kapja meg. Vagy megteheti az ellenkezőjét: töltse meg a gomba sapkáját. Csak nagy csiperkegombát kell vásárolnia, vagy ami még jobb, különféle fajtákat – portobello. Kalapjuk széles, nyitott, nagyon kényelmes a töltéshez. És maguk a gombák sokkal aromásabbak, mint a közönséges csiperkegomba. Positine, ünnepi lakomához méltó étel.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 497,47 kcal/adag Adagok: 2 Főzés: 45 perc Használt: 29,17 g/40,84 g/21,24FalatozásHOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ500 g széles kalapú csiperkegomba 1-2 gerezd fokhagyma 2 db. közepes érett, erős paradicsom 100 g sajt 2 medvehagyma 2 ek. l. vaj só ízlés szerint frissen őrölt fekete bors ízlés szerint 2 ek. l. tejfölös kapor vagy petrezselyem Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Kapcsolja be a sütőt, hogy előmelegítse 180 fokra.

2. lépés

Távolítsa el a gombák szárát, és apróra vágja. A medvehagymát apróra vágjuk.

3. lépés

A paradicsomot karikákra vágjuk. Tipp: akkor jó, ha a paradicsom átmérője megegyezik a gomba kalapjával.

4. lépés

A vajat felforrósítjuk, és megpirítjuk benne a felaprított gombaszárat és a medvehagymát.

5. lépés

A sajtot lereszeljük, és a sült gombacombokkal és a tejföllel összekeverjük. Só és bors ízlés szerint.

6. lépés

A darált húst a gombasapkákba tesszük, a darált hús tetejére pedig az apróra vágott paradicsomot.

7. lépés

A gombát paradicsommal és sajttal előmelegített sütőbe tesszük, és 25-30 percig sütjük. Tipp: kívánt esetben a paradicsomszeleteket megszórhatjuk reszelt sajttal.

8. lépés

Tálaláskor apróra vágjuk a zöldeket (csak a petrezselymet – csak leveleket), és megszórjuk az elkészített gombával.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024