Céklasaláta sült hagymával és ecetes uborkával

A recepthez

Céklasaláta sült hagymával és ecetes uborkával nagyon eredeti ízű. Ennek a snacknek a népszerűsége napról napra növekszik. Ami egyáltalán nem meglepő, hiszen a kellemes ízen kívül még számos előnye van a salátának. Először is, nagyon egyszerű az elkészítése: a céklát nem kell először megfőzni vagy sütni: a sós lében sült hagymával és uborkával együtt párolják. Másodszor, ez a snack tele van vitaminokkal! Végül ezt a céklasalátát melegen vagy hidegen is tálalhatjuk. Ezért mindenképpen a mi receptünk szerint készítse el, és döntse el maga, milyen formában fogja a legjobban szeretni ezt az ételt.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 151,80 kcal/adag Adagok: 4 Főzés: 35 perc Használt: 2,61 g/8,59 g/14,72VacsoraVacsoraSalátaVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZCukorrépa 500 gHagyma 100 gEcetes uborka 100 gFokhagyma 1 szegfűszegUborka savanyúság 100 mlFinomított növényi olaj 2 evőkanál.almaecet 5% 1 evőkanál.Petrezselyem 2 ágŐrölt fekete bors megkóstolnimegkóstolni Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

1. LÉPÉS

Készítse elő a saláta hozzávalóit. A céklát meghámozzuk, megmossuk és durva reszelőn lereszeljük. A hagymát megpucoljuk és karikákra vágjuk. A pácolt uborkát csíkokra vágjuk.

2. lépés

2. LÉPÉS

Melegítsünk növényi olajat egy nagy serpenyőben. Ebbe helyezzük a hagymát, és kevergetve aranybarnára pirítjuk. Adjuk hozzá a céklát a hagymához, öntsük fel ecettel és keverjük össze. Lassú tűzön 10 percig pároljuk (a cékla megpuhuljon). Felöntjük a sós vízzel, és hozzáadjuk az uborkát. A zöldségeket lefedve lassú tűzön pároljuk 10 percig.

3. lépés

3. LÉPÉS

Távolítson el minden érdes szárat a petrezselyemről. A maradék zöldeket apróra vágjuk. Keverjük össze a salátát. Ízesítsük sóval, borssal, ha szükséges. A fokhagymát nyomjuk át, tegyük a serpenyőbe és keverjük össze. Tálalás előtt megszórjuk a salátát petrezselyemmel.

AMEGYÉB

Egy ilyen salátához jobb olyan répafajtákat választani, amelyek gazdag bordó színűek. Ezek a zöldségek a párolás után is megőrzik gyönyörű színüket, és az étel különösen szép és étvágygerjesztő lesz.

MEGJEGYZÉS A HOSTESSNÉZ

A pácolt uborkával készült céklasalátát kis mennyiségű cukorral ízesíthetjük, mielőtt sós lében párolnánk: így az étel íze világosabb és kifejezőbb lesz.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024