Azu tatár stílusú marhahús savanyúsággal

A recepthez

A tatár stílusú marhahús azu savanyúsággal a nemzeti tatár konyha egyik legismertebb és legnépszerűbb étele. Elég sok recept létezik az elkészítéséhez, de csak hús, burgonya, savanyúság és paradicsompüré (vagy sűrű paradicsomszósz) kell hozzá. Minden szakács saját belátása szerint ad hozzá hagymát, sárgarépát, petrezselyemgyökeret vagy édes paprikát. Ami a marhahúst illeti, lapocka vagy más zsíros hús a legjobb. Csak ecetes uborka, ecetes vagy enyhén sózott nem.

Kalória: 560,74 kcal/adag Adagok: 4 Főzés: 1 óra 30 perc Hozzáadás. idő: 10 perc Használt: 35,86 g/22,30 g/54,23VacsoraVacsoraFőételVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZMarhahús (hús, például lapocka) 600 gburgonya 1 kgsavanyúság 3 db.hagyma 2 db.fokhagyma 6 szegfűszegparadicsompüré 4 evőkanál.petrezselyem 5 ágcukor 1 tkfinomított növényi olaj őrölt fekete bors Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

A burgonyát meghámozzuk, és körülbelül 1×4 cm-es kockákra vágjuk papírtörlővel. Bő növényi olajban félig sütjük.

2. lépés

Helyezze az előkészített burgonyát egy szitába vagy szűrőedénybe, hogy a felesleges olajat lecsöpögtesse. A burgonyát nem szabad sózni, különben nagyon megpuhul, az elősütést pedig csak azért végezzük, hogy a végeredmény ne legyen pörkölt.

3. lépés

Vágja a marhahúst a szemeken 1 cm vastag szeletekre, majd ugyanolyan kockákra, mint a burgonyát. A hagymát nem túl vékony tollakra vágjuk. Vágja az uborkát vékony szeletekre vagy közepes kockákra.

4. lépés

Egy vastag fenekű serpenyőt (ideális esetben öntöttvas) hevíts fel nagy lángon, amennyire csak lehet, önts bele 2-3 ek. l. növényi olajat, melegítsük jól, és adjunk hozzá marhahúst. Ne keverje meg a húst, amíg az egyik oldalán aranybarna kéreg nem keletkezik. Ezután keverje meg és várja meg, amíg a marhahús a másik oldala megpirul.

5. lépés

Öntsünk 200 ml forrásban lévő vizet a húsba, mérsékeljük a hőt közepesre, és pároljuk, amíg a nedvesség elpárolog. Adjunk hozzá még egy kis növényi olajat, majd egy perc múlva adjuk hozzá a hagymát. Időnként megkeverve főzzük 5-7 percig. Amíg a hagyma aranyszínű nem lesz. Időnként megkeverjük.

6. lépés

Tegyük a paradicsompürét a serpenyőbe, keverjük össze az összes hozzávalóval, és főzzük állandó keverés mellett 2-3 percig. Lehet, hogy még egy kis vizet (szó szerint néhány evőkanál) kell hozzáadnia.

7. lépés

A fokhagymát késsel felaprítjuk, vagy nyomjuk át. Adjunk hozzá savanyúságot, fokhagymát, borsot a serpenyőbe, és keverjük össze az egészet. Felöntjük 150-200 ml forrásban lévő vízzel, és 2-3 percig főzzük.

8. lépés

Csökkentse a hőt közepesen alacsonyra (nem egészen), adjon hozzá cukrot és ha szükséges, sót ízlés szerint. Pároljuk 5-7 percig, időnként megkeverve. A petrezselyemleveleket apróra vágjuk.

9. lépés

Adjuk hozzá a burgonyát a serpenyőbe, és óvatosan keverjük össze. Pároljuk további 2-3 percig. Az elkészített azut tányérokra tesszük, petrezselyemmel megszórjuk és tálaljuk.

MEGJEGYZÉS A HOSTESSNÉZ

A tatár alapoknál a paradicsompüré helyett használhatunk olasz passatát vagy paradicsomot saját levében, turmixgépben összetörve. Ezután a forrásban lévő víz elkészítésekor 50-70 ml-rel kevesebbre lesz szüksége, a párolási idő változatlan marad.

AMEGYÉB

Azu tatár stílusban nem csak marhahúsból készíthető. Vannak olyan lehetőségek, mint a sertés, bárány, csirke és még pulyka is. A legfontosabb, hogy ne feledje, hogy minden húsfajtának megvan a saját sütési ideje.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024