Azonnali savanyú káposzta

A recepthez

Az instant savanyú káposzta receptje segít, ha nem akar több napot várni (ahogyan a klasszikus változatban történik). Nos, egyet kell értenie: előfordul, hogy a test szó szerint megkövetel egy bizonyos ízt! Tehát ha nem tűnik jó ötletnek a bolti savanyú káposzta vásárlása, vegye a saját kezébe a dolgot. A főzési folyamat nagyon egyszerű és gyors! A káposztát feldaraboljuk, összekeverjük a reszelt sárgarépával, és felöntjük sós lével (egyesek pácnak mondanák, mert ecetet tartalmaz), és pontosan egy napig állni hagyjuk. Ez után az idő után egy kitűnő nassolnivalót kap, finom savanyúsággal és kellemes, ropogós állaggal.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 34,71 kcal/adag Adagok: 3 Főzés: 30 perc Hozzáadás. idő: 24 óra Használt: 1,81 g/0,13 g/6,71BefőzésVacsoraDélutáni uzsonnaÜresFalatozásSalátaVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 3 ADAGHOZsó – 2 evőkanál. l. egy hegy cukorral – 1 evőkanál. l. egy kupac kömény és/vagy édeskömény – 1 tk ivóvíz – 1 alma vagy fehérborecet – 120 ml nagy fej káposzta, súlya 1,8-2 kg – 1 db sárgarépa – 500 g Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítsünk sóoldatot (páclét) a káposztához. Tegye a sót, cukrot és a köménymagot (édeskömény) egy serpenyőbe. Öntsük fel forrásban lévő vízzel és keverjük össze. Felöntjük ecettel és hagyjuk kihűlni.

2. lépés

Távolítsa el a felső leveleket a káposzta fejéről. Vágjuk félbe, távolítsuk el a szárát. A káposztát apróra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk és durva reszelőn lereszeljük.

3. lépés

Helyezze a káposztát és a sárgarépát egy nagy tálba. Alaposan összekeverjük, enyhén pépesítjük az apróra vágott zöldségeket, hogy kiengedje a levét. Csomagolja szorosan tiszta üvegekbe.

4. lépés

Öntsük a pác sós lével a káposztát és a sárgarépát. Hosszú nyárssal az aljára szúrjuk. A sóoldatnak el kell fednie a káposztát (szükség esetén lenyomkodni kell). Zárja le az üvegeket fedővel, és tegye be egy napra a hűtőszekrénybe.

HASZNOS TANÁCSOK

Ebben a káposztában a sárgarépával együtt adhatunk hozzá csíkokra vágott édes paprikát (kis hüvelyt), valamint néhány gerezd apróra vágott fokhagymát. Ez a recept természetesen elmozdítja az előételt a klasszikusoktól, de az eredmény biztosan mindenkinek tetszeni fog.

AMEGYÉB

Az instant savanyú káposzta hűtőszekrényben több hétig is eláll: az ecet tartósítószerként működik, és megakadályozza a megromlást.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024