Aszalt paradicsom olajban télre

A recepthez

Az aszalt paradicsom olajban télre hihetetlenül finom étel! Az igazi ínyencek nagyra értékelik. De ez a készítmény nagyon drága, ha boltban vásárolja meg. Szerencsére nagyon is lehetséges csodálatos paradicsomot készíteni otthon. Ez meglehetősen egyszerű, de sok időt vesz igénybe. De az eredmény biztosan tetszeni fog.

Bonyolultság: átlagos Kalória: 331,94 kcal/adag Adagok: 2 Főzés: 12 óra Hozzáadás. idő: 10 perc Használt: 1,69 g/33,62 g/6,31SütőSzárítás, szárításÜresFalatozásVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ1 kg húsos koktélparadicsom vagy tejszín ¼ csésze só ¼ tk. frissen őrölt fekete bors 2 ek. l. száraz majoránna olívaolaj Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

A paradicsomot félbevágjuk, a magokat kanállal kiszedjük. A vágott oldalával felfelé helyezzük egy fóliával, pergamennel vagy szilikon szőnyeggel bélelt tepsire. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majorannával.

2. lépés

Helyezze a tepsit a paradicsommal 70°C-ra előmelegített sütőbe, kissé nyissa ki az ajtót (tegyen bele egy pálcikát) és süsse 12 órán keresztül.

3. lépés

Tegye a szárított paradicsomot sterilizált üvegekbe. Öntsön olívaolajat egy serpenyőbe, és melegítse fel magasra. Öntsön olajat a paradicsomos üvegekbe a tetejéig. Fedjük le az üvegeket fedővel.

MEGJEGYZÉS A HOSTESSNÉZ

Fontos, hogy olyan paradicsomfajtát válasszunk, amely húsos gyümölcsökkel és minimális mennyiségű gyümölcslével rendelkezik. A szárítási folyamat során a folyadék elpárolog, és minél kevesebb, annál gazdagabb lesz a termék.

AMEGYÉB

Az olajban aszalt paradicsom esetében nagyon fontos, hogy megközelítőleg azonos méretű gyümölcsöket válasszunk. Sőt, lehetőleg kicsivel, hogy rendesen kiszáradjanak.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024