9 finom kukoricacsutka étel

9 finom kukoricacsutka étel

Mindenki szereti a sóval főtt kukoricát. Annyira finom, hogy úgy tűnik, nincs is mit kívánni. De a kukorica kulináris potenciálja sokkal magasabb. Íme 9 recept a friss kukoricacsutkából készült, jól bevált ételekhez.

Amiről a cikkben fogunk beszélni:Hogyan válasszunk jó kukoricát Tesztelt receptek minden napra kukoricából Kukoricacsutkával, mint a Fekete-tengeren Bombázóan finom grillezett kukorica csutkán Marhahús, kukorica és édes paprika kombinációja, nyársal összekötve Vastag, csípős és krémes, a legjobb kukoricaleves a hétvége Egyszerű és gyors kukoricalé minden napra Édes paprika, avokádó és kukorica, minden, amit szeretünk Kukorica palacsinta, a hús alternatívája, akár finom hamburgerek készítéséhez is Kukorica köret kimchihez és sült húsokhoz Forró, ropogós és váratlanul sikeres, csirke és kukorica piték

Hogyan válasszunk jó kukoricát

A kukorica ízletes főzéséhez először helyesen kell kiválasztania. A legjobb megoldás a tejérett kukorica: ha a kukorica sötétsárga szemekkel rendelkezik, és a rostok szárazak, az azt jelenti, hogy öreg. A fiatal kukorica halványsárga, kemény kalászokkal rendelkezik, a rostok frissek és enyhén nedvesek.

Ne vásároljon hámozott csutkát – gyorsabban romlik. A kukoricát közvetlenül főzés előtt meg kell hámozni.

választottál? Most döntsük el a mennyiséget. Pénzt akarunk spórolni, ami azt jelenti, hogy érdemes több kukoricát vásárolni, és sokféle ételt készíteni belőle, hogy több napig ehessük, és ne ránduljunk meg. Javasoljuk, hogy vásároljon egyszerre 6 kg kukoricát (33 közepes méretű csutka), és készítsen belőle 9 ételt. Hétköznapokon és hétvégén is eloszthatók, vagy saját belátása szerint elkészítheti őket.

Hétköznap készítsünk pörköltet, hús- vagy csirkehús köretet, palacsintát, lepényt. Az utolsó két étel lefagyasztható. A dachában pedig hétvégén 3 grillezett étel, meleg saláta és krémleves. Nem kell hozzájuk ritka és drága alapanyagokat vásárolni, a legtöbb étel még a kezdő szakácsok számára is megfelelő.

Bevált receptek minden napra kukoricacsutkából

Kukoricacsutka, mint a Fekete-tenger

Valószínűleg mindenki, aki járt már a Fekete- vagy Azovi-tengernél, emlékszik a helyi lakosokra, akik kukoricát árultak, ami olyan csodálatos volt a tengerparton vacsorázni. Tehát az e recept szerint elkészített kukorica ugyanolyan csodálatos emlék lesz gyermekei számára. Édes, lédús és aromás! 6 gubacsot használunk.

Gyógynövényvajjal fűszerezett kukorica
Gyógynövényvajjal fűszerezett kukorica

Egy 6 szem kukoricaszemből álló étel elkészítéséhez szüksége lesz:

  • vaj – 170-180 g
  • kakukkfű – néhány ág
  • metélőhagyma – 1 db.
  • petrezselyem – néhány ág
  • citromhéj – 0,5 db.
  • kukorica levelekkel – 6 csutka
  • növényi olaj kenéshez
  • sót és frissen őrölt fekete borsot
  1. Az öntet elkészítéséhez lágyítsuk meg a vajat. A kakukkfű leveleit (itt nincs szükség szárra), a metélőhagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. A héját ledaráljuk. Keverjük össze a vajat apróra vágott fűszernövényekkel és citromhéjjal, tegyük hűtőbe 30-45 percre.
  2. Hámozzuk le a kukorica leveleit, távolítsuk el a szőrszálakat a gubacsokról, tekerjük vissza a leveleket a kalászokra, és kössük össze konyhai zsineggel.
  3. Blansírozzuk ki a csutkákat: tegyük forrásban lévő vízbe 5 percre, vegyük ki egy lyukas kanállal, és hagyjuk lecsepegni a vizet.
  4. Helyezze a csutkákat egy jól felmelegített, növényi olajjal kikent rostélyra, és süsse 15-20 percig.
  5. Távolítsa el a zsineget és a leveleket a csutkáról, helyezze a csutkákat tányérokra, és mindegyik tetejére öntsön egy csésze fűszervajas öntettel.

Megjegyzés a háziasszonynak

A kukorica kiválasztásakor hámozzuk vissza a leveleket, és először nézzük meg a kukoricaszemek színét – világossárgának, majdnem fehérnek kell lennie. Ha körömmel megnyomja a gabonát, a tejlé kifröccsen. A sárga szemű kukorica sütés után nem fogyasztható – túl kemény. Ha éppen ilyen kukoricával találkozik, először forralja puhára, majd egyszerűen süsse meg a grillen, amíg füstös szag nem jelenik meg.

Bombosan finom grillezett kukoricacsutka

A grillezett kukorica ízletes, laktató és nagyon szép étel. Megfelelően elkészítve bomba is lehet. Ebben a receptben mézes fűszeres pácot használtunk. Más grillezett zöldségekhez is használható: sárgarépa és zellergumó. Addig is élvezze a mézes ragadós kukoricát. 4 gubacsot használunk.

Ragadós kukoricacsutka
Ragadós kukoricacsutka

Egy étel elkészítéséhez 4 szem kukoricaszemből szüksége lesz:

  • piros chili paprika hüvely – 0,5 db.
  • extra szűz olívaolaj – 2 evőkanál. l.
  • méz – 2 evőkanál. l.
  • Dijoni mustár – 0,5 tk.
  • szójaszósz – 1-2 evőkanál. l.
  • kukorica – 4 csutka
  1. A chilipaprikáról kivesszük a magokat, és apróra vágjuk.
  2. Keverjük össze az olívaolajat, a mézet, a chilipaprikát, a mustárt és a szójaszószt.
  3. Öntsük a pácot a kukoricára, és hagyjuk állni 20 percig.
  4. Vegyük ki a kukoricát a pácból, és tegyük nagyon forró grillre. 10 percig főzzük, amíg a csutka enyhén megpirul. Ezalatt többször megforgatjuk a kukoricát, és meglocsoljuk egy kevés páccal. Azonnal tálaljuk, leöntjük a maradék páccal.

Marhahús, kukorica és édes paprika egyesítése nyárssal összekapcsolva

Az ételnek nemcsak ízletesnek, hanem gyönyörűnek is kell lennie. Piros, sárga, zöld – ezek a színek nagyon passzolnak egymáshoz… És a hús, a kukorica és a bors íze is jól passzol. Grillezze ezeket a mini kebabot nyílt tűzön. A sütőben az étel is ízletes lesz, de kevésbé lesz érdekes. 4 gubacsot használunk.

Mini nyárs marhahúsból, édes paprikából és kukoricából
Mini nyárs marhahúsból, édes paprikából és kukoricából

A kebab 4 szem kukoricaszemből való elkészítéséhez szüksége lesz:

  • marha szűzpecsenye 800 g
  • színes édes paprika 2 db.
  • fiatal kukorica 4 csutka

A páchoz:

  • friss kakukkfű 1 szál
  • fokhagyma 1 szegfűszeg
  • extra szűz olívaolaj 5 evőkanál. l.
  • vörösbor ecet 1 evőkanál. l.
  • Cayenne bors 1 csipetnyi
  1. A pác elkészítéséhez távolítsa el a kakukkfű leveleit a szárakról (itt nincs szükség szárra), és vágja apróra a leveleket. A fokhagymát apróra vágjuk. Keverje össze az olívaolajat, az ecetet, a kakukkfüvet, a fokhagymát és a cayenne borsot egy erős műanyag zacskóban.
  2. A marhahúst 2,5 cm-es kockákra vágjuk, és a páczacskóba tesszük. Zárja le vagy kösse le a zacskót, és tegye a hűtőszekrénybe 8-10 órára.
  3. Hámozzuk meg az édes paprika magját, vágjuk a húst ugyanolyan négyzetekre, mint a húst. A kukoricacsutkát keresztben 3-4 részre vágjuk. Hagyja egészben a mini kukoricát. A húskockákat kivesszük a pácból, és kukorica- és édespaprika-négyzetekkel tarkítva vízbe áztatott fa nyársra vagy vékony fém nyársra fűzzük.
  4. Az elkészített brosettet megkenjük a páclével, megsózzuk, és időnként a páclével megkenve grillen, közepes parázson 15-20 percig, vagy a hús megpuhulásáig sütjük. Forrón nyárson tálaljuk.

Sűrű, forró és krémes – a legjobb kukoricaleves hétvégére.

Néha a tej jól passzol a legváratlanabb ételekhez. Nos, a kukoricával minden világos – nem hiába beszélünk a „tejérettségi” csutkáról. De a rozmaring sokkal gyakrabban található hús, olívaolaj és paradicsom társaságában, mint a tejben. De úgy gondoljuk, hogy ez a leves nem fog csalódást okozni. 8 csutkát használunk.

Kukoricatej leves rozmaringgal
Kukoricatej leves rozmaringgal

8 szem kukoricából leves elkészítéséhez szüksége lesz:

  • tej 1 l
  • rozmaring 2 ág + díszítésnek
  • tejszerű érettségű fiatal kukorica 8 csutka
  • édes hagyma 1 db
  • mogyoróhagyma hagyma 2 db.
  • vaj 20 g
  • sót és frissen őrölt fekete borsot
  1. Öntsünk tejet egy serpenyőbe, adjuk hozzá a rozmaringot. Forrald fel a tejet alacsony lángon, vedd le a tűzről, fedd le, hagyd teljesen kihűlni, 2 óra, és tedd hűtőbe 10 órára.
  2. Éles késsel vágd le a kukoricából a szemeket, és tedd egy tálba. Kés segítségével kaparja ki a csutkán maradt maradékot egy tálba (látnia kell, hogy tejes lé folyik ki). Öntsük a rozmaringos tejet ugyanabba a tálba. Távolítsa el a rozmaringot.
  3. Az összes hagymát apróra vágjuk. Egy vastag aljú serpenyőben olajat hevítünk, hozzáadjuk a hagymát, közepes lángon puhára főzzük, 5 perc alatt.
  4. Öntsük hozzá a tejet és a kukoricát, forraljuk fel, főzzük 5 percig. Sózzuk, borsozzuk, a levest turmixgépbe öntjük, és simára turmixoljuk. Forrón vagy hidegen, egy szál rozmaringgal díszítve tálaljuk.

Megjegyzés a háziasszonynak

Ha van otthon cappuccino készítésére alkalmas kávéfőző, készítsen még egy kis rozmaringos tejet, és habosítsa fel ezt az extra adagot cappuccino-főzővel közvetlenül tálalás előtt. Helyezze a tejhabot a tányérokra, amikor már az asztalon vannak.

Egyszerű és gyors kukoricalé minden napra

Kukorica burgonyaleves – ez az étel tökéletesen illeszkedik hús, baromfi és hal nélkül. Vásároljon minőségi zöldségeket, és ha kívánja, cserélje ki a vizet finom zöldség- vagy gombalevesre. 2 gubacsot használunk.

Kukoricás burgonyaleves
Kukoricás burgonyaleves

Ahhoz, hogy 2 kalász kukoricából levest készítsen, szüksége lesz:

  • kukoricaszemek 250300 g
  • izzó 1 db
  • fokhagyma 3 szegfűszeg
  • burgonya 5 db.
  • sárgarépa 1 db
  • ivóvíz 1,5 l
  • paradicsom 0,5 db.
  • petrezselyem és/vagy koriander a díszítéshez
  • napraforgó olaj
  • sót és frissen őrölt fekete borsot
  1. A kukoricaszem felét turmixgépben ledaráljuk, a másik felét pedig egészben hagyjuk.
  2. Előmelegített serpenyőben aranybarnára pirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
  3. A burgonyát és a sárgarépát közepes kockákra vágjuk. Tegye a zöldségeket egy serpenyőbe, öntsön forró vizet és forralja fel. Hozzáadjuk a kukoricát, a pirított hagymát és az apróra vágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk. Közepes lángon körülbelül 30 percig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Finomra vágott zöldekkel tálaljuk.

Kaliforniai paprika, avokádó és kukorica – minden, amit szeretünk

Ehhez az ételhez válasszon tejérett kukoricát, puha avokádót és zöld levelű zellert. Ezután a saláta harmonikus lesz. 3 csutkát használunk.

Meleg saláta édes paprikából, avokádóból és kukoricából
Meleg saláta édes paprikából, avokádóból és kukoricából

A saláta elkészítéséhez 3 szem kukoricából szüksége lesz:

  • zeller – 8-10 szár
  • különböző színű édes paprika – 3 db.
  • avokádó – 2 db.
  • növényi olaj a sütéshez
  • kukorica – 3 csutka
  • koriander a tálaláshoz

Tankoláshoz:

  • fokhagyma – 2 gerezd
  • 1 lime leve és héja
  • mustármag – 1 tk
  • méz – 1 teáskanál.
  • extra szűz olívaolaj – 5-6 evőkanál. l.
  • sót és frissen őrölt fekete borsot
  1. Az öntethez a fokhagymát összetörjük, meghámozzuk és felaprítjuk. A fokhagymát, a lime levét és héját összekeverjük a mustárral, majd hozzáadjuk a mézet és az olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A zellerlevélről távolítsuk el a külső kemény rostok rétegét, a levélleveleket keresztben 1 cm-es darabokra vágjuk, a magokat és a hártyát eltávolítjuk. Az avokádót 1,5 cm-es kockákra vágjuk, félbevágjuk és kivesszük a magját. Vágja a pépet ugyanilyen kockákra.
  3. Egy nagy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és sózzuk. Hozzáadjuk a kukoricacsutkát, és nagy lángon minden oldalról barnára sütjük. Tegye át a kukoricát egy deszkára, öntsön olajat a serpenyőbe, és adja hozzá a zellert. 2 percig kevergetve pirítjuk.
  4. Éles késsel vágd le a kukoricáról a szemeket, gyorsan keverd össze borssal, avokádóval és zellerrel, öntsd le az öntettel, adj hozzá még borsot, szórd meg korianderrel…
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024