Site icon Népszámlálás 2024

Savanyú káposzta uborkával

A recepthez

Készítettél már télre savanyú káposztát uborkával? Ha nem, akkor vegye elő a gyakorlatban bevált receptünket, és alkalmazza, amikor ideje és kedve engedi. Az étel elkészítése meglehetősen egyszerű, de ennek eredményeként savanyú káposztát és ecetes uborkát kapunk, amelyet együtt (uzsonnának tálalhatunk) és külön-külön is használhatunk. A folyamat lényege egyszerű és nagyon ismerős azok számára, akik szeretik a házi savanyúságot és pácokat. Minden zöldséget feldarabolunk, megsózunk és néhány napig hagyjuk kelni. Ezután a kész savanyú káposztát uborkával üvegekbe töltik, és hűtőszekrénybe (vagy pincébe) küldik tárolásra. Egyszerű és finom!

Bonyolultság: könnyen Adagok: 8 Főzés: 20 perc Hozzáadás. idő: 96 óraÜresVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusGyermek menüHOZZÁVALÓK 8 ADAGHOZfehér káposzta – 1-1,5 kg sárgarépa – 300 g friss uborka – 500 g só – 2 evőkanál. l.cukor – 3/4 evőkanál. l. Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítse elő az összes hozzávalót. Távolítsa el a felső leveleket a káposzta fejéről. Tegyél félre pár tiszta darabot. A káposztát félbevágjuk, a szárát eltávolítjuk. Vékony csíkokra vágjuk. Tedd át egy tálba.

2. lépés

A sárgarépát meghámozzuk, alaposan megmossuk és durva reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk az apróra vágott káposztához. Szórjuk meg a só és a cukor felét, és dörzsöljük át a kezünkkel, hogy kiengedje a levét.

3. lépés

Mossa meg és szárítsa meg az uborkát. Vágja le a végét. A gyümölcsöket hosszú szeletekre vágjuk. Tegye a káposzta és a sárgarépa egyharmadát egy tiszta 3 literes üvegbe. Helyezd rá az uborka felét, és szórd meg 1/2 evőkanál sóval.

4. lépés

Helyezzük rá a káposzta és a sárgarépa további egyharmadát, majd a maradék uborkát. Megszórjuk 1/2 evőkanál sóval. Helyezze a maradék káposztát és sárgarépát. Befedjük káposztalevéllel. Helyezzen nyomást a tetejére.

5. lépés

Hagyja a káposztát sárgarépával és uborkával 3-4 napig szobahőmérsékleten. A második és az azt követő napokon az edény tartalmát hosszú nyársakkal az aljára szúrjuk, hogy az erjedés során keletkező gázok kiszabaduljanak.

6. lépés

Az elkészült káposztát uborkával (zöldes-olívás színt kell kapnia) kisebb üvegekbe tesszük, műanyag fedővel letakarjuk és hűtőszekrényben tároljuk.

MEGJEGYZÉS A HOSTESSNÉZ

A káposztával való savanyításhoz a legjobb, ha friss kis uborkát veszünk. Ahhoz, hogy ropogósak legyenek, pár órára hideg vízbe áztatjuk.

AMEGYÉB

A pácolt uborkát ugyanúgy lehet használni, mint a savanyú uborkát, vagyis tiszta formában fogyasztható, vagy bármilyen salátához (például újévi olivierhez vagy vinaigrettehez) adható.

Exit mobile version