Saláta görögdinnyével, garnélarákkal és mozzarellával

A recepthez

Egy görögdinnyével, garnélával és mozzarellával készült saláta még a megrögzött ínyenceket is meglepheti a különféle összetevők váratlan kombinációjával. Valójában egyszerűen megszoktuk, hogy a görögdinnye kizárólag desszertként tálalható. Talán valaki ismeri és még sózott formában is kipróbálta. De hogy ez egy saláta legyen, amiben szépen elrendezve görögdinnyeszeletek, garnélarák és sajtok… Ez minden gasztronómiai sztereotípia lebontása! Mindeközben nincs különösebb titok a recept hozzávalóinak kiválasztásában. A kagylóhús enyhén édes ízű, akárcsak a krémes mozzarella – remek társaság a csíkos bogyóhoz! Ennek eredményeként mindhárom termék hihetetlen frissességet és könnyedséget kölcsönöz az ételnek, kiegészítve egymást egyéni ízárnyalataikkal. A lédús görögdinnye, a tengeri illatú garnélarák és a lágy mozzarella, mediterrán stílusú bazsalikommártással ízesítve, az év legjobb időszakára emlékeztetnek – forró, fényes, vidám, finom. Akárcsak a nyári salátánk.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 557,92 kcal/adag Adagok: 4 Főzés: 20 perc Hozzáadás. idő: 10 perc Használt: 43,62 g/36,21 g/14,95SütésVacsoraDélutáni uzsonnaVacsoraSalátaVegetáriánus: LactoVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZNagy garnélarák 600 gGörögdinnye 600 gMozzarella mini 200 gBazsalikom 20 gOlívaolaj 6 evőkanál.Citromlé 2 evőkanál.megkóstolniMéz 1 evőkanál.Frissen őrölt fekete bors megkóstolni Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

A garnélarákot meghámozzuk, sózzuk, borsozzuk és 2 evőkanál megpirítjuk. l. olívaolajat, amíg aranybarna, 3 perc.

Saláta görögdinnyével, garnélarákkal és mozzarellával
Saláta görögdinnyével, garnélarákkal és mozzarellával

2. lépés

Az öntethez keverjük össze a citromlevet, az olívaolajat, a mézet, a sót és a fekete borsot. Habverővel emulzió képződik.

Saláta görögdinnyével, garnélarákkal és mozzarellával
Saláta görögdinnyével, garnélarákkal és mozzarellával

3. lépés

Vágjuk a görögdinnyét közepes kockákra, távolítsuk el a magokat. Mozzarellával, bazsalikommal és garnélával összekeverjük. Az öntetet salátára öntjük.

Saláta görögdinnyével, garnélarákkal és mozzarellával
Saláta görögdinnyével, garnélarákkal és mozzarellával

AMEGYÉB

100 g-ban: fehérjék 11,88 g (14,85% napi érték) • zsírok 14,77 g (16,41%) • szénhidrátok 3,46 g (2,06%) • kcal 193,43 (10,75 %) • nátrium 668,59 mg (46,11%) • nátrium 668,59 mg (46,11%). 4,38%) • EFA 4,38 g (21,90%) • élelmi rost 0,14 g (0,47%)

HASZNOS TANÁCSOK

A görögdinnye, garnélarák és mozzarellás salátát könnyű fehérborokkal vagy habzóborral egészíthetjük ki. A görögdinnye- és garnélarák saláta tálalásához a legjobb, ha széles, lapos tányért használunk. Ez kényelmesebb lesz az evők számára. És kisebb az esélye annak, hogy a saláta több levet termel saját súlya alatt.

MEGJEGYZÉS A HOSTESSNÉZ

A görögdinnye más sós salátákhoz is felhasználható. Például fetával és olajbogyóval vagy pestoval kombinálva. Hozzáadhatjuk quinoás ételekhez vagy lencséhez és zöldségekhez is. Az édes görögdinnye jól passzol rukkolához, friss paradicsomhoz, uborkához, édes paprikához és mentához.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024