Saláta füstölt csirkével és paradicsommal

Гастрономъ

A recepthez

Füstölt csirkével és paradicsommal készült saláta akár ünnepi asztalra is felszolgálható: az étel nagyon étvágygerjesztőnek tűnik, és nagyon eredeti ízű. Ugyanakkor nincs szükség drága összetevőkre, ami, látod, mindig jó. Vegyünk füstölt csirkét (filé vagy combhús), vágjuk apró kockákra, és tegyük egy salátástálba. Ezután adjuk hozzá a hagymát, az apróra vágott tojást és a sajtot, majonézzel, majd díszítsük vékonyra szeletelt paradicsommal. A recept egyszerű és mindenki számára érthető, az eredmény pedig őszinte csodálatot vált ki a szeretteinkből és az otthoni vendégekből.

Bonyolultság: könnyen Kalória: 633,15 kcal/adag Adagok: 2 Főzés: 15 perc Használt: 54,33 g/47,25 g/11,66SalátaVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZtojás – 4 db füstölt csirkefilé – 400 g paradicsom – 2 db lilahagyma – 1/2 szál kemény sajt – 80 g majonéz. l. Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítsünk elő minden hozzávalót a salátához. A tojásokat keményre főzzük. Ehhez mossuk meg, tegyük egy merőkanálba, és töltsük fel vízzel. Forraljuk fel és főzzük 10 percig közepes lángon.

2. lépés

A füstölt csirkemellet vékony csíkokra, a lilahagymát vékony félkarikára vágjuk. A paradicsomot megmossuk, leszárítjuk, a szár tövét eltávolítjuk. Félbevágjuk és vékony szeletekre vágjuk.

3. lépés

A salátához készült tojásokat folyó víz alatt lehűtjük, majd meghámozzuk. Durva reszelőn lereszeljük vagy pépesítjük. Mossa meg a petrezselymet, szárítsa meg, és tépje le a leveleit az ágról.

4. lépés

A saláta hozzávalóit a következő sorrendben rétegezzük: füstölt csirke, hagyma, majonéz, tojás, sajt és ismét majonéz. A tetejére szépen rakjuk a paradicsomszeleteket.

5. lépés

Az elkészített réteges salátát füstölt csirkehússal és petrezselymes paradicsommal díszítjük. Rövid időre (kb. 15 percre) hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.

HASZNOS TANÁCSOK

A füstölt csirkés salátát nem szabad sokáig tárolni, még hűtőszekrényben sem, mivel a paradicsom ebben az esetben levet termel, ami nem lesz a legjobb hatással az étel megjelenésére.

AMEGYÉB

Füstölt csirke helyett főtt vagy sült csirkét is használhatunk ehhez a salátához. Ennek ellenére a receptben javasolt lehetőség előnyösebb, mivel ennek köszönhetően az étel íze finom füstös jegyeket kap.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024