Paradicsom saláta vajjal télre

Гастрономъ

A recepthez

A téli paradicsomsaláta vajjal ízletes és nagyon egészséges készítmény. A legjobb pedig az, hogy az ecettől eltiltottak is fogyaszthatják! Miért? Egyszerű: ebben az ételben nincs ecet. A tartósítás sóval, cukorral és növényi olajjal történik. És a salátában található zöldségeknek köszönhetően nagyon aromás és pikánsan fűszeres lesz. Egyél egészségesen!

Bonyolultság: könnyen Kalória: 167,27 kcal/adag Adagok: 5 Főzés: 1 óra 10 perc Hozzáadás. idő: 25 perc Használt: 2,22 g/10,13 g/17,00BefőzésÜresFalatozásVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 5 ADAGHOZ3 kg paradicsom 1 kg sárgarépa 1 kg vöröshagyma 0,5 kg édes pirospaprika 3 ek. l. egy kupac sóval 1 csésze cukor 1,5 csésze növényi olaj Súly- és mértéktáblázat FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Mossa meg az összes zöldséget, és készítsen paradicsomsalátát olajjal télre. Hámozzuk meg a hagymát, a sárgarépát és a kaliforniai paprikát. A hagymát félkarikára, a paradicsomot szeletekre, a borsot csíkokra vágjuk, a sárgarépát durva reszelőn lereszeljük.

2. lépés

Helyezze a zöldségeket egy nagy serpenyőbe. Adjunk hozzá sót, cukrot, vajat és keverjük össze. A zöldségeket a tűzre tesszük, felforraljuk, és állandó keverés mellett 1 órán át főzzük.

3. lépés

Öntsön 1 liter vizet egy serpenyőbe, és forralja fel. Vegye a kezébe a sterilizált tégelyt, és tartsa a gőz fölött, amíg az üveg fel nem melegszik. Legyen óvatos – óvja kezét az égési sérülésektől.

4. lépés

A forrásban lévő salátát forró üvegbe tesszük, feltekerjük a fedőt, megfordítjuk és becsomagoljuk. Ismételje meg a többi üveggel. A jól becsomagolt üvegeket hagyjuk teljesen kihűlni.

MEGJEGYZÉS A HOSTESSNÉZ

Annak érdekében, hogy a zöldségek megőrizzék állagukat, télen egy tölgylevelet tehet egy üveg vajjal készült paradicsomsalátába. Ezenkívül érdekes ízárnyalatot ad a készítménynek.

AMEGYÉB

Ha szereti a csípősebb dolgokat, tegyen egy hüvely csípős paprikát (piros vagy zöld – mindegy) egy vajjal készült paradicsomsalátába télire. Ne feledje: a fűszeres ételek nem ajánlottak gyermekeknek és gyomor-bélrendszeri problémákkal küzdőknek.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024