Grúz uborka és paradicsom saláta télre

A recepthez

A télre felcsavart grúz uborka-paradicsom saláta nem túl népszerű zöldségkészítmény nálunk, mindenképp érdemes odafigyelni rá. Egyszerűen biztosak vagyunk abban, hogy ha legalább néhány ilyen tégelyt elkészítesz, nagy sikere lesz a családodnak. A saláta receptje nem különösebben bonyolult: az uborkát egyszerűen felaprítjuk, és darált paradicsomból és édes paprikákból készült szószban pároljuk, fokhagyma, ecet és fűszerek hozzáadásával. Ezután már csak az edény tartalmát kell üvegekbe tenni, lezárni és megvárni a kóstolás pillanatát, ami minden bizonnyal nagyon kellemes lesz.

Bonyolultság: átlagos Kalória: 151,68 kcal/adag Adagok: 15 Főzés: 45 perc Hozzáadás. idő: 3 óra Használt: 3,02 g/7,51 g/17,90ÜresSalátaVegetáriánus: SzigorúanVegetarianizmusHOZZÁVALÓK 15 ADAGHOZfriss uborka – 2,5 kg paradicsom – 1,2 kg piros kaliforniai paprika – 200 g fokhagyma – 120 g só – 2 ek. l cukor – 100 szem bors – 1 evőkanál khmeli-suneli. l növényi olaj – 100 ml asztali ecet (9%) – 130 ml Súly- és mértéktáblázat. FŐZÉSI RECEPTSoha el nem halványuló képernyőNyomja meg, hogy a képernyő bekapcsolva maradjon főzés közben. Amikor elhagyja az oldalt vagy letiltja a funkciót, a képernyő visszaáll a normál állapotba

1. lépés

Készítsd elő a saláta hozzávalóit. A friss uborkát megmossuk, a végét levágjuk. Helyezze a gyümölcsöket egy nagy serpenyőbe, és töltse fel hideg vízzel, amíg teljesen el nem fedi. Hagyja 3 órán át.

2. lépés

A salátához a paradicsomot megmossuk, leszárítjuk, a szár tövét eltávolítjuk. A gyümölcsöt szeletekre vágjuk. A salátához való édes paprikát megmossuk, leszárítjuk és félbevágjuk. Távolítsa el a magokat és a membránokat.

3. lépés

Tegye át a paradicsomot és a paprikát egy széles serpenyőbe egy finom rácsos húsdarálón keresztül. A friss uborkát szeletekre vágjuk. Adjuk hozzá a serpenyőbe a paradicsom- és borspürével.

4. lépés

Hámozzuk meg a fokhagymagerezdeket, és nyomjuk át közvetlenül a serpenyőbe a saláta hozzávalóival. Adjunk hozzá sót, cukrot, borsot és suneli komlót. Öntsön növényi olajat és asztali ecetet.

5. lépés

Helyezze a serpenyőt a saláta hozzávalóival közepes lángra. Kevergetve forraljuk fel. Kb. 15 percig főzzük. Ügyeljen arra, hogy a serpenyő tartalma ne égjen meg.

6. lépés

Készítse elő az üvegeket és a fedőt a salátához. Mossa le zsírtalanítóval, majd sterilizálja gőz fölött vagy sütőben. Papírtörlőre fordítjuk.

7. lépés

A forró uborka-paradicsom salátát forrón sterilizált üvegekbe tesszük, és azonnal lezárjuk. Duplán hajtogatott törülközőre borítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.

MEGJEGYZÉS A HOSTESSNÉZ

Ehhez az uborkasalátához próbálja meg megtalálni a legérettebb és leglédúsabb paradicsomot. Ezektől lesz különösen ízletes és gazdag a mártás íze, amelyben zöldségeket párolnak.

AMEGYÉB

Egy kis csípős paprikát (kis hüvelyt) adhatunk grúz stílusú uborka-paradicsom salátához: kifejezőbb, pikánsabb jegyeket kölcsönöz az előételnek.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Népszámlálás 2024